Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Membrul familiei regale britanice care a schimbat protocoalele regale. Tradițiile înmormântării au fost demontate

Moartea prințului Philip, regretatul soț al reginei Elisabeta a II-a, a bulversat protocoalele regale tradiționale. Ducele de Edinburgh a fost înmormântat în cadrul unei slujbe intime, pe fondul pandemiei.    

Prințul Philip a murit la vârsta de 99 de ani, pe 9 aprilie 2021, în plină pandemie de coronavirus - ceea ce avea să afecteze aproape fiecare aspect al aranjamentelor sale funerare.

Ducele de Edinburgh a murit cu o lună înainte de a împlini 100 de ani, iar restricțiile din pandemie au schimbat chiar și modul în care curtenii au comunicat vestea.

Deși lumea a aflat de moartea soțului reginei Elisabeta printr-o declarație împărtășită pe rețelele de socializare, este tradițional ca anunțurile privind nașterile și decesele din cadrul familiei regale să fie afișate la porțile Palatului Buckingham timp de 24 de ore.

Atunci când a murit prințul Philip, afișul a fost dat jos într-o oră pentru a împiedica mulțimile să se adune pe fondul restricțiilor de distanțare.

Citește și
Elizabeth Debicki
Elizabeth Debicki, impresii despre rolul Prințesei Diana din The Crown, pentru PRO TV: „Cred că nu a mai fost nimeni ca ea”

Palatul a cerut, de asemenea, ca oamenii să nu depună flori la porți, așa cum se procedează în mod tradițional. Totuși, se pare că au fost lăsate aproximativ 100 de buchete la porțile Palatului.

După opt zile de doliu, răposatul Duce de Edinburgh a fost înmormântat în cadrul unor funeralii restrânse. Aproximativ 30 de persoane s-au adunat pentru slujba de la Capela St. George din Castelul Windsor, pe 17 aprilie 2021, iar funeraliile au avut loc în întregime în incinta castelului.

Prințul Philip a fost foarte implicat în planificarea aranjamentelor. Dorința sa a fost ca ultimul său drum să fie într-un Land Rover personalizat.

Numărul redus de invitați la înmormântare, care a inclus cei patru copii, opt nepoți și alți membri apropiați ai familiei și prieteni, s-au reunit pentru o ceremonie care a durat o oră.

Pentru a ține cont de recomandările medicale de la acea vreme, toți participanții de la funeralii, inclusiv regina Elisabeta, au purtat măști de protecție în interiorul Capelei St. George, conform People. Una dintre cele mai sfâșietoare scene a fost cea în care regina, la câteva zile de la împlinirea vârstei de 94 de ani, a stat singură în biserică, din cauza distanțării sociale.

Când slujba s-a încheiat, sicriul Ducelui de Edinburgh a fost coborât în Cavoul Regal, iar imnul național a fost cântat de cor. Familia regală a părăsit apoi capela.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult