Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sute de oameni au alergat într-o cursă de cinci kilometri la Timișoara. Participanții adună bani pentru cauze nobile

Your browser doesn't support HTML5 video.

Mişcarea şi faptele bune fac în acest sfârşit de săptămână casă bună la Timişoara.

Sute de oameni au ales să alerge şi să adune bani pentru diverse cauze nobile. În cursa de cinci kilometri s-au înscris mai bine de 250 de oameni - dornici să facă mișcare. Participant: „Mai ales după perioada asta în care toată lumea a stat, aceste curse sunt mai mult decât binevenite." Dar cum evenimentul este unul caritabil, participanții au avut un obiectiv clar - să ajute. Din donații s-au strâns aproximativ 350 de mii de lei - bani care ajung la cele 11 asociații implicate în proiect. Fiecare alergător alege organizația pe care vrea să o sprijine.

Participant: „Ce cauza ai ales să susții? Împădurirea culoarului Bega, deci ecologie." Participant: „Gandindu-ne că a fost pentru o cauză nobilă, a fost mai ușoară. -Tu pentru ce ai ales să te implici? -Pentru Fundația "Exista viață după abuz". -De ce? -Pentru că mi se pare o problemă foarte importantă în țara noastră, și nimeni nu vorbește despre asta, mai ales violența domestică."

Ada Gabor - Fundația UnitedWay Timișoara: „Proiectul nostru de anul acesta se adresează alfabetizării copiilor care au dificultăți de învățare, de citit în special."

Nu doar cei aflați în Timișoara au avut ocazia să se implice.

Citește și
Lucian Boncu
Interlopul care ar fi comandat asasinarea unui jurnalist din Timişoara, prins în Italia. Cine este Lucian Boncu

Daniela Chesaru - Fundația Comunitară Timișoara: „Avem oameni care aleargă chiar și la Shanghai în acest moment. Ceea ce ne propunem noi este să aducem o schimbare în bine în comunitate, prin promovarea unor proiecte care au acest impact de a schimba lucrurile în bine." Duminică, doritorii vor porni pe alte doua trasee - de această dată mai lungi - de 10,5, respectiv 21 de kilometri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult