Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Mamele și copiii care au fugit din Ucraina au făcut o vizită la Grădina Zoologică din Târgu Mureș

Your browser doesn't support HTML5 video.

Vizită specială la Grădina Zoologică din Târgu Mureș. Copiii, împreună cu mamele lor, care au fugit din Ucraina, au avut parte de câteva ore de bucurie.  

Ca să mai uite de războiul de acasă, refugiații au fost invitați la o plimbare în una din cele mai mari grădini zoologice din România pentru a admira animalele salbatice.

Costea, refugiat: ”Îmi plac foarte mult leii, girafele și maimuțele.”

Zeci de copii, alături de mamele lor, au invadat aleile Grădinii Zoologice și vremea a ţinut cu ei. A fost un bun prilej de bucurie, iar cei mici au fost fascinaţi de animalele pe care le-au văzut.

Chiril, refugiat: ”Am văzut multe animale. Cel mai mult îmi place aici. Animalul meu favorit este ratonul.”

Citește și
furnicar porcusor
Grădina zoologică din Chester are un nou membru. Este ținut în incubator și hrănit cu biberonul

Acești refugiați au fugit din calea războiului pentru a-și proteja copiii. Ei și-au găsit adăpost la o pensiune din Reghin, iar ca să uite de greutăți cei care au grijă de ei au organizat o ieșire în aer liber la Grădina Zoologică.

Marina, refugiată: ”Suntem din Harcov. Rușii ne-au bombardat locuințele, ne-am ascuns în pivniță. Mulțumim mult pentru tot ce am găsit aici, mâncare caldă, haine și un loc unde să locuim.”

Maria, refugiată: ”Noi am scăpat din război și le mulțumim mult celor care ne-au ajutat.”

Dacian Oprea, gazdă pentru refugiați: ”Numărul persoanelor este în continuă creștere. Dacă acum o săptămână și ceva am fost în jur de 10-12 persoane, astăzi suntem 16 persoane, dintre care zece sunt copii.”

Grădina Zoologică din Târgu Mureș îi primește gratuit pe refugiați.

Vizitator: ”Poate fi grădina zoologică un punct unde să se delecteze. Un loc cu care ne putem mândri.”

Din păcate, statisticile nu sunt foarte îmbucurătoare. De când a început războiul în țara vecină, un copil ucrainean din cinci a fost nevoit să-și părăsească țara natală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult