Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Maimuțele fac legea într-un oraș din Thailanda. Oamenii sunt îngroziți de agresivitatea primatelor. „Atacă oamenii”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Maimuțele fac legea într-un oraș din sudul Thailandei. Zeci de ani au fost tolerate, fiind un simbol al culturii locale, dar, în ultima vreme, au devenit atât de agresive încât îi sperie pe turiști, dar și pe localnici.  

Poliția a înființat un departament special pentru a le combate și, în curând, va interveni și armata.

În orașul thailandez Lopburi, oriunde te-ai uita dai cu ochii de maimuțe. Se cațără pe cabluri, pe gratiile magazinelor și chiar pe oameni. Sunt cel puțin 2.500 de exemplare și îi exasperează pe localnici.

Oamenii spun că, după pandemie, primatele s-au înmulțit într-un ritm alarmant. Găsesc hrană din ce în ce mai greu și din această cauză au devenit agresive. Animalele se bat între ele, atacă oameni și intră în case.

La unele magazine au fost montate grilaje de metal, care se închid și se deschid după fiecare client, pentru a opri accesul necuvântătoarelor.

Supaporn Tantiwong, vânzătoare: „Unii clienți sunt speriați să vină aici, pentru că se tem să nu fie mușcați de maimuțe. Nu mai au mâncare și au devenit mai agresive, au alungat și turiștii. Dacă nu le abordăm problema serios, vor fi și mai multe în viitor."

Polițiștii sunt atât de îngrijorați de agresivitatea masculilor Alfa încât au înființat o unitate specială pentru a-i speria, în speranța că astfel o să dispară din oraș.

Un bărbat a ales o altă abordare. Folosește o armă cu tranchilizant.

Cordelia Lynch, reporter Sky News: „Mi s-a spus că maimuța pe care acest bărbat încearcă să o prindă este cunoscută sub numele de „profesorul de educație fizică”, pentru că obișnuiește să fure obiectele elevilor, dar până acum s-a dovedit a fi foarte greu de prins.”

Animalul și-a dovedit agilitatea și de această dată. A scos săgeata cu tranchilizant și a început să o ronțăie ca pe o jucărie. Primatele par să știe toate trucurile celor care sunt pe urmele lor. Unele maimuțe sunt totuși prinse și sedate.

Kerkwit Poompayak, medic veterinar: „Le sterilizăm, pentru a reduce populația lor, apoi le relocăm. Există mai multe modalități prin care le purtăm de grijă."

În curând, în zonă va interveni și armata regală thailandeză. Potrivit planului, militarii vor face o captură în masă și vor duce maimuțele în adăposturi sau le vor steriliza.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult