Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Locul de muncă plătit cu 10.000 de lei pe lună, pe care nimeni nu și-l dorește. Care este motivul

Primăria Cluj-Napoca a scos la concurs un post de IT-ist pentru care oferă un salariu de 10.000 de lei brut, adică aproximativ 2.000 de euro, însă până acum nu s-a prezentat niciun candidat, potrivit Ziua de Cluj.

Lipsa de interes a profesioniștilor din acest domeniu se explică prin faptul că la privat salariile sunt mai mari pentru un post similar, iar edilul Emil Boc susține că nu poate să mărească salariul de la primărie.

„Nu am reuşit să atragem pe nimeni din IT. Căutam un specialist în digitalizare pe un salariu lunar de 10.000 de lei/brut, dar nu s-a prezentat nimeni”, a spus Emil Boc, la ZIUA LIVE.

Clujul a fost prezentat chiar și de către revista Universităţii Harvard ca un Silicon Valley al Europei, datorat numărului ridicat de muncitori din domeniul IT raportat la numărul de locuitori, orașul ar avea aproximativ 25.000 de persoane angajate în IT.

„Suntem oraşul cu cea mai mare concentrare de IT-işti pe metru pătrat din Europa. IT-ul este industria care dă slujbele viitorului şi de aici vin locurile de muncă bine plătite. Inovarea şi IT-ul reprezintă o forţă puternică”, a confirmat Boc.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult