Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lanțul de magazine celebru care testează săptămâna de lucru de patru zile, pentru angajații săi. Primele rezultate

Un lanț de magazine celebru testează săptămâna de lucru de patru zile, în cadrul unui proiect de reducere a orelor de muncă. Și schimburile de lucru au fost micșorate, iar la final conducerea va decide dacă va deveni regulă.

Este un lanț de magazine celebru în Marea Britanie, ASDA, care promovează acest proiect prin intermediul managerilor de magazine ca o "pledoarie pentru schimbare", arată publicația „The Sun”.

De asemenea, în cadrul testului este inclus și un program de lucru mai flexibil, cum ar fi lucrul în schimburi mai scurte.

„Din septembrie 2023, am testat o varietate de modele de lucru flexibile pentru managerii din 20 de magazine, inclusiv o săptămână de lucru de 4 zile pentru același salariu și beneficii. În ultimii ani, modelele de lucru mai flexibile au devenit ceva obișnuit în conducerea retailerilor, iar noi suntem dornici să testăm și să învățăm diferite modalități de lucru care să fie în beneficiul colegilor noștri și al afacerii.

În timp ce încă evaluăm rezultatele acestui test, feedback-ul din partea colegilor participanți a fost pozitiv.

Citește și
parcare botosani
Distracție bizară pentru câțiva tineri, într-o parcare din Botoșani. Imaginile au devenit virale

Asda a investit, de asemenea, un total de 325 de milioane de lire sterline în creșterea salariilor atât pentru colegii din magazine, cât și pentru cei din logistică, începând din 2022" a declarat un purtător de cuvânt al Asda.

Măsura vine după ce un alt gigant al magazinelor din UK, Sainsbury's, a introdus munca flexibilă, inclusiv o săptămână de lucru de patru zile.

Au fost și alte teste privind săptămâna de lucru de patru zile, care a fost considerată anul trecut ca un "progres major".

În cadrul acestui proces, 61 de companii din diverse sectoare din Marea Britanie s-au angajat să reducă programul de lucru al întregului personal cu 20%, timp de șase luni, începând cu iunie 2022.

Rezultatele au relevat o scădere semnificativă a ratelor de stres și de îmbolnăvire în rândul celor aproximativ 2.900 de angajați care au încercat o săptămână de lucru mai scurtă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult