Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Lanț uman format de polițiști pentru a salva un bărbat din lac. Cum a ajuns acolo

Your browser doesn't support HTML5 video.

În America e stare de urgență în Vestul Mijlociu din cauza temperaturilor negative record care ar putea coborî - avertizează meteorologii - până la minus 46 de grade Celsius.

Pe acest ger, cum se poate vedea o dată într-o generație, la Chicago s-a desfășurat o operațiune de salvare dramatică, dar foarte eficientă. Câțiva polițiști au format un lanț uman pentru a scoate un om din apele înghețate ale Lacului Michigan.

Încercase să-și salveze câinele, căzut în apă, chiar a reușit să împingă patrupedul spre mal, dar el n-a mai putut să iasă.

Prins în capcana de apă cu gheață, la o temperaură doar puțin peste zero grade Celsius, un tânăr de 34 de ani din Chicago cere disperat ajutor.

Plecase la plimbare cu câinele pe malul lacului Michigan, pentru a se bucura de frumusețea peisajului alb, făurit de ger.

Citește și
copil jucarie
Copil salvat de polițiști, după ce s-a blocat într-o jucărie sub formă de cub

Însă, la un moment dat, patrupedul a luat-o la fugă pe gheață și a căzut în apă. Fără să se gândească la primejdie, stăpânul s-a dus după el. A reușit să împingă câinele înapoi pe gheață, dar bărbatul n-a mai reușit să iasă din lac.

Spre norocul lui, a fost văzut de un martor, care a alertat poliția.

Martor: "Am văzut întâi câinele pe mal... Ne-am dat seama că animalul nu se îndepărtase de locul unde era stăpânul, așa că știam că vom ajunge imediat la el. Probabil că ne-a auzit, pentru că a început să strige după ajutor."

Cu sânge rece și gândind rapid în situație de criză, un polițist, sergentul Alex Silva, a luat lesa câinelui și a folosit-o ca pe un ham pentru a-l trage pe tânăr afară din apă înghețată.

Alex Silva: "Era în apă până la piept, amorțit de frig, nu se putea agăța de nimic, nu se putea urca pe gheață."

Silva a aruncat lesa spre bărbatul din apă. În spatele polițistului mai erau cinci colegi, care s-au proptit bine pe picioare și au format un lanț uman, pentru că era riscul ca și sergentul Silva să alunece pe gheață și să cadă în apă.

Alex Silva: "Nu era nicio clipă de pierdut. Știam că acel om era de ceva timp în apa înghețată și trebuia să-l aducem la mal în câteva minute."

Imaginile de la camerele video din echipamentul polițiștilor au surprins deznodământul fericit.

Sean Loughran, comandant de poliţie: "A repetat de mai multe ori: "muream acolo, n-am nicio îndoială că aș fi murit acolo, dacă acei polițiști nu erau la locul potrivit și la momentul potrivit". Dacă nu ar fi acționat într-un minunat spirit de echipă, dacă nu s-ar fi gândit rapid să folosească lesa câinelui, altfel am fi discutat acum."

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult