Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Kilograme de haine, aruncate anual. Purtăm mai puțin de o treime din cele pe care le cumpărăm

Your browser doesn't support HTML5 video.

Specialiștii în mediu ai Parlamentului European ne arată că un cetățean al Uniunii Europene a aruncat în medie 12 kilograme de haine anul trecut, cu unul în plus față de 2022.

Iar dulapurile noastre sunt pline pentru că nu ne oprim din cumpărături. Asta deși, potrivit unor cercetări internaționale, purtăm mai puțin de o treime din hainele pe care le luăm. Ca să îi încapă în dulap toate hainele, Alexandra pune mai multe pe un umeraș. Însă nu le îmbracă pe toate. Cum sunt blugii. Din zece perechi, poartă des doar două. Ionela are zeci de rochii elegante. De pe unele nici nu a scos eticheta.

Ionela: „Am destul de multe și cam jumătate dacă port... sau nici măcar jumătate. Am două dulapuri pline.” Ionela: „Bluze, pulovere, tricouri și, cel mai probabil, le folosesc pe alea 10 pe care le folosesc mereu.” Problema este că aceste textilele constituie o sursă de poluare. Potrivit Comisiei de mediu din Parlamentul European, din cele aproape 13 milioane de tone de deșeuri textile produse anual în Uniunea Europeană, aproape jumătate sunt haine. Ca să reducem fenomenul, ar fi nevoie de mai multe puncte pentru colectarea și reciclarea textilelor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult