Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jurnalista Gabriela Vlăsceanu, care i-a ajutat pe refugiații din Ucraina, a fost găsită moartă. "A uitat complet de ea"

Lumea presei din România este în doliu. Jurnalista Gabriela Vlăsceanu a fost găsită moartă în propria casă. 

Din câte se pare, jurnalista a fost răpusă de epuizare, după ce în ultimele luni a făcut tot ce a putut pentru a-i ajuta pe refugiații din Ucraina.

"Jurnalista Gabriela Vlăsceanu, prietena mea și fostă colegă nu mai este. A fost găsită moartă în locuința ei, cu capul pe masă…

Ne cunoșteam de vreo 13 ani. Nu am pomenit un om mai sufletist decât ea. Ajuta pe toată lumea, n-avea stare, până nu știa că cei din jurul ei erau mulțumiți. A scris la Agerpres, dar și la Jurnalul Național.

La Gala premiilor Clubului Român de Presă, ediția a IV-a, din 2002, Gabi a fost premiată pentru activitatea ei jurnalistică, la secțiunea presă scrisă – știre de agenție. Era un om muncitor și valoros.

Citește și
maia sandu - 3
Maia Sandu, în vizită în Ucraina. Va avea o întrevedere cu președintele Zelenski

Apoi a fost nevoită să plece din presă. I-a fost tare greu, pentru că nu-și găsea de lucru și trebuia să se întrețină. Iubea pisicile, copiii și florile.

De când a început războiul din Ucraina, Gabi a fost pe baricade intrând în comunitatea voluntarilor de la Gara de Nord. A pierdut nopți, n-a mâncat, a uitat complet de ea, a stat acolo zile în șir și a ajutat refugiații, oameni disperați care aveau nevoie de ea…

În ultimul mesaj pe care mi l-a scris, mi-a spus că a slăbit zece kilograme și că este epuizată. Mi-a promis că-mi trimite texte cu poveștile dramatice ale celor care au fugit din țara lor, de groaza morții. „Dana, sunt copii, plâng, mi-e milă de ei, ți se rupe inima. Nu pot să stau deoparte și să nu-i ajut", a fost mesajul transmis de Dana Fodor Mateescu, prietenă cu Gabrielei Vlăsceanu, conform paginii de Facebook a Asociației Salvatorilor Voluntari pentru Situații de Urgență.

Citește și: Lucian Bode: Prințul Paul al României a fost prins la Paris

Tragedia s-a produs vineri, 24 iunie.  

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult