Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Jucători profesioniști de baschet, învinși de un robot la aruncările de 3 puncte

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un robot construit de japonezi a învins doi jucători profesionişti de baschet într-un concurs de aruncări la coş.

Întrecerea aminteşte de celebrele partide de şah dintre un computer şi Gary Kasparov din anii ț90.

Dar bachetul înseamnă mai mult decât aruncatul la coş, iar robotul nu ştie deocamdată să dribleze, iar de sărit nici vorbă.

Aşa că pentru moment, jucătorii nu se simt ameninţaţi de el.

Robotul CUE3 este maestru în aruncările de trei puncte. Într-o demonstraţie care s-a desfăşurat într-o suburbie a capitalei japoneze, a nimerit coşul de cinci ori din opt lovituri. Un scor mai bun decât cele obţinute de doi jucători profesionişti.

Robotul este dotat cu senzori care îl ajută să-şi creeze o imagine tridimensională a poziţiei coşului. Face o serie de calcule şi îşi ajustează motoarele din interiorul braţelor şi genunchilor pentru a imprima balonului unghiul necesar.

Citește și
benzinarie
Cum au ajuns peste 100 de șoferi să-și alimenteze mașinile cu benzină în loc de motorină

Tomohiro Nomi, şeful echipei CUE3: "M-am bucurat chiar şi văzând aruncările ratate. Obţinerea unei victorii categorice în faţa oamenilor e un lucru care trebuie să ne motiveze pe viitor."

Robotul are formă umană şi o înălţime de puţin peste 2 metri. Nu are nici pe departe agilitatea unui om, dar adversarii săi recunosc că face progrese.

Yudai Baba, baschetbalist: "Când am mai jucat cu CUE3, au fost aruncări de două puncte. Mi se pare că a făcut progrese, fiindcă reuşeşte şi coşuri de trei puncte. Întrebarea e cât de mult va putea să se mişte. Cred că pentru moment suntem mai buni."

Până să vedem un robot făcând "slam dunk" vor mai trece însă 20 de ani, spune echipa care l-a construit pe CUE3, căci pentru asta trebuie să înveţe să dribleze şi să sară.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult