Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Joburi verzi: 5 joburi din sectorul sustenabilității

În ultimele decenii, creșterea preocupărilor legate de mediul înconjurător și schimbările climatice a condus la o accentuare a eforturilor de a găsi soluții sustenabile pentru problemele globale.

Astfel, domeniul sustenabilității, al energiei regenerabile și al protecției mediului au devenit tot mai importante și au generat o serie de oportunități de carieră promițătoare. Totodată, reglementările la nivelul UE au susținut dezvoltarea acestor sectoare și au crescut cererea de specialiști în domeniu.

5 joburi verzi unde te poți angaja

Inginer în energie regenerabilă. Cu accentul tot mai mare pus pe reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și tranziția către surse de energie curate, inginerii în energie regenerabilă joacă un rol crucial. Acești profesioniști se ocupă de proiectarea, dezvoltarea și implementarea sistemelor de energie regenerabilă, cum ar fi panourile solare, turbinele eoliene, instalațiile de biogaz și multe altele. Ei lucrează atât în sectorul public, cât și în cel privat, contribuind la crearea unui viitor mai durabil din punct de vedere energetic.

Specialist în gestionarea deșeurilor. O altă carieră în creștere în domeniul sustenabilității este cea de specialist în gestionarea deșeurilor. Acești profesioniști dezvoltă și implementează strategii eficiente de reciclare, compostare și eliminare a deșeurilor. Ei lucrează cu organizații și comunități pentru a minimiza impactul negativ al deșeurilor asupra mediului, promovând, în același timp, principii de economie circulară și reducerea risipei.

Arhitect specializat în clădiri verzi. Arhitecții specializați în clădiri verzi sunt responsabili de proiectarea și construcția structurilor ecologice și eficiente energetic. Acești profesioniști integrează elemente precum izolația termică, sistemele de iluminat eficient, sursele de energie regenerabilă și materialele ecologice în designul clădirilor. Obiectivul lor este de a crea construcții durabile care reduc consumul de energie și emisiile de carbon, contribuind la combaterea schimbărilor climatice.

Specialist sustenabilitate. Specialiștii în sustenabilitate sprijină și implementează strategii și programe care se concentrează pe îmbunătățirea mediului, colaborează cu liderii de procese și implementează tehnologii de economie circulară. Ei efectuează cercetări și analize, identifică oportunități, creează strategiile de sustenabilitate și se asigură de implementarea corectă a acestora.

Responsabil mediu. Un responsabil de mediu, cunoscut și ca specialist în mediu sau manager de mediu, are rolul de a monitoriza, evalua și gestiona impactul activităților organizației asupra mediului înconjurător. Acesta are responsabilitatea de a asigura conformitatea cu reglementările și normele de mediu și de a dezvolta și implementa strategii și politici pentru reducerea impactului negativ și promovarea practicilor sustenabile.

Date oferite de bestjobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, pe bestjobs sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 35.000 de joburi și mii de freelanceri și agenți de recrutare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult