Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Italia a refuzat extrădarea lui Sorin Strutinsky. Omul de afaceri va executa pedeapsa de 10 ani și 4 luni în peninsulă

Sorin Strutinsky, prietenul și partenerul de afaceri al lui Radu Mazăre, va executa pedeapsa de 10 ani și 4 luni de închisoare într-un penitenciar italian, după ce Italia a refuzat extrădarea acestuia în România.

„Nu cunosc încă motivele pentru care a fost refuzată extrădarea. A fost reprezentat de avocați din Italia. Decizia este definitivă, așa că va executa pedeapsa într-un penitenciar din Italia, așa voia și domnul Strutinky”, a declarat avocatul Marius Mocanu pentru Replica de Constanța.

Sorin Strutinsky s-a predat în 16 februarie autorităților din Bologna şi, până la decizia de încarcerare în penitenciar, a fost în arest la domiciliu. Afaceristul era însoțit de doi avocați, între care și Cristian di Giusto, care i-a reprezentant pe alți doi fugari, Daniel Dragomir și Alina Bica.

Strutinsky a fost condamnat definitiv pe 6 iulie 2020 de Curtea de Apel Constanța la 10 ani și 4 luni de închisoare pentru trafic de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată și spălare de bani.

În primă instanță, prietenul și partenerul lui Mazăre fusese condamnat la 7 ani și 4 luni de închisoare.

Citește și
Sorin Strutinsky
Sorin Strutinsky a fost arestat. Omul de afaceri ar fi primit 2 milioane de euro pentru a interveni la institutii publice

 

Mai are o condamnare, alături de Radu Mazăre

 

Sorin Strutinsky mai are o condamnare în primă instanță la 7 ani și 10 luni cu executare în dosarul Polaris, alături de Radu Mazăre, care a primit 9 ani și 10 luni și fostul deputat PSD Eduard Martin, patronul firmei de salubrizare, care a fost condamnat la 5 ani și 6 luni cu executare.

În dosarul în care va executa pedeapsa în Italia, omul de afaceri a pretins de la un denunţător 10% din contravaloarea facturilor fiscale ce urmau a fi încasate de către societatea comercială reprezentată de denunţător, în baza a trei contracte încheiate cu Direcţia Apelor Dobrogea Litoral (DADL).

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult