Modifica setarile cookie
Toate categoriile

IPS Teodosie refuză să iasă la pensie și dă în judecată Universitatea Ovidius pentru a rămâne la catedră

Your browser doesn't support HTML5 video.

ÎPS Teodosie refuză să iasă la pensie, deși va împlini 66 de ani în decembrie, iar Universitatea Ovidius a decis să nu-i mai prelungească calitatea de titular la catedră. Arhiepiscopul a dat în judecată universitatea pentru a anula hotărârea.

ÎPS Teodosie a dat în judecată Universitatea Ovidius la Tribunalul Constanța, solicitând emiterea unei ordonanțe care să anuleze hotărârea Senatului din 29 iulie a.c., prin care cadrelor didactice ce au împlinit 65 de ani nu li se va mai prelungi calitatea de titular.

Potrivit deciziei Universității, Arhiepiscopul Tomisului va putea preda doar cu plata la oră. Teodosie a fost timp de 14 ani decanul Facultății de Teologie și, odată cu postul de titular, pierde și funcția deținută în consiliul facultății, prin pensionare.

Arhiepiscopul a atacat în instanță decizia universității, spunând ca instituția nu are o anume metodologie. Instituția a răspuns ca aceasta a fost abrogată și că legea nu obligă la reintroducerea ei. Așa că vor fi aplicate Legea educației naționale și Codul Muncii.

 

Citește și
ips teodosie
ÎPS Teodosie, în replică lui Dan Barna: "Nu ne implicăm în campania de vaccinare. Nu este imunizare, este propagandă”
ÎPS Teodosie împlinește 66 de ani în decembrie

 

Arhiepiscopul Tomisului va împlini 66 de ani în luna decembrie și dacă nu va găsi înțelegere la tribunal, nu va mai putea ocupa niciun post de tilular la universitate și va fi obligat să iasă la pensie.

Senatul Universității Ovidius a invocat absența metodologiei prevăzute de norma universitară și statutul personalului didactic şi de cercetare din învăţământul superior în privința prelungirii dincolo de vârsta de 65 de ani a dreptului de a deține calitatea de titular a unei catedre.

Pe cale de consecință, a aprobat cu 48 de voturi pentru și 2 abțineri hotărârea care dă peste cap planurile cadrelor universitare care doresc să rămână titulare la UOC, și nu vor să se pensioneze: ”În lipsa unei metodologii specifice, astfel cum este reglementată de art. 289, alin 6 din Legea 1/2011, prin excepție de la dispozițiile imperative ale art. 289, alin 1 din același act normativ, nu se poate da curs solicitărilor înregistrate în evidențele Senatului, având ca obiect menținerea calității de titular în cadrul universității”.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult