Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Instalații de lumină spectaculoase, montate în cinci zone din Capitală. Reproducere detaliată a Pământului, în Parcul Ioanid

Your browser doesn't support HTML5 video.

După trei ediții de succes în Cluj-Napoca, festivalul care aduce lumina mai aproape de oameni ajunge pentru prima dată şi în Bucureşti.

Timp de nouă zile, nouă instalaţii de lumină montate în cinci zone ale Capitalei vor spune poveşti spectaculoase. Evenimentul, se numeşte ''Lights On''.

Ediția din București aduce în fața publicului unele dintre cele mai spectaculoase instalaţii concepute în trei ani de Lights On România. Fiecare lucrare transmite o poveste. Diferită, în funcţie de spaţiul în care a fost montată şi de privitor.

Celebra Gaia a lui Luke Jerram a ajuns în Parcul Ioanid. Este o reproducere detaliată și spectaculoasă a planetei Pământ, după imagini realizate de NASA. Are un diametru de 7 metri, și o scară de 1 la 1,8 milioane, astfel că fiecărui centimetru de pe suprafața ei îi corespund 18 kilometri din suprafața Terrei.

Parcul Obor va fi invadat în următoarele seri de licurici. Firefly Field este o instalaţie formată din 100 de lumini interconectate care au un joc hipnotizant. Este lucrarea unei echipe de olandezi.

Create de artiști internaționali, din România, Austria, Olanda, Marea Britanie și Rusia, toate cele nouă instalații sunt expuse în parcurile din Sectorul 2 – Ioanid, Obor, Sticlăriei, Tei și Tudor Vladimirescu, până în 19 decembrie.

Alexandra Chirilă, viceprimarul Sectorului 2: „Știam de conceptul acesta care vine din ţările scandinave şi este un festival dedicat lunilor de iarnă, noaptea fiind foarte lungă, şi îşi propune să scoată oamenii din casă la plimbare chiar și când temperaturile nu sunt foarte îmbietoare.”

Lights On este un festival de instalaţii de lumină lansat de Asociația Daisler în Cluj-Napoca în 2018. Evenimentul a reuşit rapid să-şi atragă mulţi admiratori pentru că promovează o nouă nişă a artelor vizuale în spaţii publice.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult