Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incident neobişnuit într-un complex comercial din Harghita. Întreaga incintă a fost invadată de un praf înecăcios

Your browser doesn't support HTML5 video.

Incident neobişnuit petrecut joi într-un complex comercial din oraşul Gheorghieni, judeţul Harghita. Instalaţia de stingere a incendiilor cu ajutorul pulberilor s-a declanşat subit, iar incinta a fost invadată de un praf înecăcios.

Dintre zecile de clienţi care se aflau înăuntru, 11 au avut nevoie de îngrijiri medicale la faţa locului, iar 6 au fost transportaţi la spital. Din fericire, substanţă nu este toxică, astfel că oamenii sunt în afara pericolului.

Pe la ora prânzului, pe neaşteptate, din plafonul clădirii a început să se împrăştie o pulbere albă, destinată stingerii incendiilor. Incinta a fost imediat învăluită de un nor gros de praf înecăcios. Clienţii care erau la cumpărături s-au îngrămădit spre ieşire.

Gavril Coșarcă, ISU Harghita: ”Sistemul existent în magazin s-a declanșat accidental, persoanele surprinse în momentul declanșării persoanele s-au autoevacuat.”

11 clienţi au avut nevoie de asistenţă medicală de urgenţă, pentru că suferiseră atacuri de panică sau inhalaseră pulberi.

Citește și
pompieri ISU Caraș Severin
Un adăpost de animale a ars în totalitate în urma unui incendiu. Focul a fost pus intenționat

6 adulţi au fost duşi la spital pentru investigaţii suplimentare şi după o oră, au fost externaţi.

Medicii spun că nu sunt în pericol pentru că substanţa nu este toxică.

În magazin, sistemul ar fi trebuit să se declanşeze doar dacă în interior s-ar fi semnalat un incendiu. Pulberea aşternută într-un strat gros a acoperit totul, inclusiv mărfurile alimentare expuse.

Specialiştii spun că alimentele pot fi consumate doar dacă pot fi spălate minuţios. Dacă nu, trebuie aruncate.

Szekely Attila, managerul firmei de securitate: ”Putem vorbi doar despre ce se vede, despre altceva nu pentru că încă nu știm nimic. Prima și cea mai mare prioritate este să aflăm ce s-a întâmplat.”

Localnicii îşi amintesc că un incident similar s-a petrecut şi în urmă cu câţiva ani, la punerea în funcţiune a sistemului de stingere a incendiilor.

Atunci, comercianţii au avut nevoie de două săptămâni ca să înlăture praful care intrase în mobilă, elecrocasnice şi haine.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult