Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Încep cursurile gratuite pentru cei care vor să devină piloţi sau paraşutişti, la Aeroclubul României

Your browser doesn't support HTML5 video.

Încă puţin şi începe şcoala! Însă pentru tinerii pasionaţi de zbor! În fiecare an, la Aeroclubul României - instituție a statului cu o vechime de peste 100 de ani - sunt organizate cursuri gratuite pentru cei care vor să devină piloţi sau paraşutişti.

Lecțiile încep luna viitoare. Până să ajungă însă la acest moment, e nevoie de pregătire la sol.

Cei care vor să înveţe pas cu pas ce este de făcut ca să devină piloţi sau paraşutişti au ocazia să se înscrie la cursurile organizate de Aeroclubul României. Sunt eligibili cei care au între 16 și 23 de ani.

Voicu Mariș, instructor de zbor: „La categoriile avion ultra uşor planorism şi paraşutism// mulţi dintre ei vin şi cu vise de a continua în aviaţie, iar avionul ultra uşor este un punct foarte bun de pornire a viitoarei cariere.”

Cursurile vor avea o parte teoretică şi una practică.

Adrian Ioaneș, instructor paraşutism: „Cei care vor doar să încerce le sugerez să facă un salt în tandem şi atunci îşi pot da seama dacă vor să facă asta sau nu.”

Pentru unii, zborul este deja o pasiune veche.

Alexandru Hagiu, viitor pilot: „Pasiunea zborului am moştenit o de la tatăl meu care a fost pilot pe elicopter. O fac de plăcere practic de 6 ani planoristmul şi acum am hotărât să merg şi pe partea de aviaţie sportivă cu motor.”

Partea teoretică a cursului se va desfăşura online în perioada februarie - aprilie, iar partea practică va începe în luna mai.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult