Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu uriaș în Vrancea. Zeci de hectare de pădure și de vegetație uscată, mistuite de flăcări

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un incendiu uriaș a făcut prăpăd la marginea unui sat din Vrancea. Peste 50 de hectare de pădure și 25 de vegetație uscată au fost mistuite.

70 de pompieri, din două județe, s-au luptat cu focul, alături de pădurari și localnici. Oamenii erau disperați pentru că focul se apropia de casele aflate la marginea localității.

Trei echipaje de pompieri au stat de gardă toată noaptea, de teamă că au rămas focare ascunse. O anchetă va stabili de la ce a pornit incendiul.

Incendiul a izbucnit la amiază, pe miriștea de lângă satul Voetin, iar vântul a purtat apoi flăcările spre pădure. Localnicii au dat alarma.

Marius Tegu, localnic: „În primă fază era doar pe un colț ardea și apoi a început vântul foarte puternic și a plecat către porțiunea de pini”.

Citește și
Incendiu la o hală din Bihor. Pompierii au adus un container Abroll
Incendiu la o hală din Bihor. Pompierii au adus un container Abroll

Marin Șerbănică, localnic: „Fumul era destul de intens, era înalt că flăcările le-am văzut din grădină de la mine”.

Primii au intervenit voluntarii serviciului local pentru situații de urgență, dar și mai mulți localnici. In scurt timp li s-au alăturat și pompierii, cu mai multe autospeciale. Primii, cei din Râmnicu Sărat, care au primit ajutor de la cei din Vrancea.

Anchetă demarată de autorități

Radu Modreanu, primar comuna Sihlea: „Incendiul a venit undeva după miriște, a trecut drumul, a intrat în pădure, a fost ajutat și de vântul puternic. Am avut un moment în care am considerat că e un pericol pentru sat incendiul”.

Padurea a luat foc în mai multe locuri, din cauza vântului care a ducea mai departe scânteile.

Col. Flaviu Chiscop, șef ISU Vrancea: „Am reușit să localizăm zona astfel încât incendiul să nu se propage la restul zonei împădurite sau la casele învecinate aflate undeva la peste 500 de metri”.

Autoritățile încearcă să afle dacă cineva a dat foc miriștii sau dacă iarba s-a aprins din cauza caniculei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult