Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu la vila din Dâmbovița a unui fost consul, stins cu apa din piscină. Vecinii cred că el a dat foc: Ăștia sunt cretini

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un incendiu violent a izbucnit în gospodăria fostului consul onorific al statului Belize în România, retras într-o localitate din Dâmbovița.

 

Pericolul a fost mare, pentru că pe proprietatea bărbatului se află un rezervor cu gaz metan. Omul de 85 de ani, cu o avere însemnată, locuiește singur.

Era ora 13:30 când flăcările au cuprins garajul și o anexă a vilei, iar un martor a sunat la 112. Proprietarul le-a spus pompierilor că în incintă se află o butelie, dar și un rezervor cu gaz.

Militarii au alimentat motopompa din piscină și au stins repede flăcările. Deocamdată, cauzele incendiului nu au fost stabilite.

Ioan Curtean de Hondol, proprietarul casei: "Țeava de la boiler, gazul, s-a încălzit și s-a spart țeava. Și a ieșit gazul puternic, am o cisternă mare de gaz acolo, până m-am dus să închid luase foc".

Citește și
Incendiu în Grecia
MAE: Atenţionare de călătorie pentru Grecia. Incendii puternice în insula Kefalonia

Ioan Curtean de Hondol susține că a fugit din România în perioada comunistă și ar fi fost actor în America. Devenit om de afaceri, s-a întors în țară în primele zile de după Revoluție. Acum duce o viață retrasă, iar vecinii îl privesc cu suspiciune.

 

Vecinii, supărați că nu sunt lăsați să intre pe proprietatea omului

 

Pe proprietatea lui a mai avut loc un incendiu, cu cauze necunoscute.

Vecin: "Dânsul a dat foc, cred că intenționat. E a doua oară de când dă foc".

Tatiana Vasilescu, vecină: "Nu a lăsat pe nimeni să intre acolo în curte, chiar și când ardea. Nici rândul trecut nu a lăsat nici pompierii. Acum mă mir ce a fost".

Ioana Costache, vecină: "Nu primește dacă vrei să îl ajuți. Lua satul foc dacă bătea vânt".

Bărbatul nu pare dispus să dea explicații consătenilor săi.

Ioan Curtean de Hondol, proprietar: "Eu am pus foc? Ăștia sunt niște cretini".

După ce au văzut fumul gros, dar și flăcările imense, martorii au sunat imediat la 112. La fața locului s-au mobilizat echipajele de la pompieri. De asemenea, au venit și polițiștii criminaliști.

Aceștia au strâns probe pentru a stabili cu exactitate ce a provocat incendiul.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult