Românii fac pregătiri pentru iarnă. Cât dau pe sistemele de încălzire
Your browser doesn't support HTML5 video.
Şi-au schimbat ferestrele sau uşile cu unele care păstrează căldură, au aerisit caloriferele sau au cumpărat unele electrice. Iar cei care vor să facă economii, se încălzesc doar cu aparatul de aer condiţionat.
De aproape o lună, Diana a început să-şi renoveze locuinţa. A izolat-o termic şi a cumpărat şi un sistem pentru încălzirea apei.
Diana, clientă: "Am achiziţionat recent un instant pentru încălzire şi acum caut celelalte piese. Sunt în renovări, tot ce înseamnă renovări, am început cu curăţenia de toamnă, lavabila împrospătată, sunt în plin proces."
Client: "Am izolat casa cu polistiren EPS 100, iar în casă am optat pentru încălzire în pardoseala cu polistiren pentru încălzire în pardoseală. Ferestrele sunt un termopan tripan cu trei camere şi cu 5 camere structura de tamplărie."
O variantă mai scumpă, dar eficientă, o reprezintă obloanele de aluminiu. Unul singur costa aproximativ 500 de euro, dar poate contribui cu cel puţin 3 grade în plus la confortul locuinţei.
Sorin Cruțescu, manager firmă de tâmplărie: "Pe partea de izolare termică aduc un plus pentru temperatura din interior de cel puţin 2-3 grade. Mai mult, această izolare termică, se realizează şi datorită unui montaj depărtat de tâmplărie, astfel se crează o pernă de aer necesară izolării termice maxime."
Un alt pont este verificarea tâmplăriei. De exemplu, o fereastră bună, care se închide etanş va avea cel puţin un punct de închidere pe fiecare latură. Cu cât sunt mai multe, cu atât temperatura din camera va fi mai mare.
De asemenea, trebuie să luaţi în calcul că în sezonul rece, frigul intră mai ales prin uşile de metal. De acea este recomandat să cumpăraţi o uşă construită din materiale termoizolante: cum ar fi lemnul, lemnul placat cu aluminiu sau PVC-ul. Foarte importantă este şi grosimea uşii care trebuie să fie de minimum 80 de milimetri.
Şi caloriferele de oţel sunt căutate. În ultimele şase luni, un singur magazin de bricolaj a vândut peste 4.000 de bucăţi. O variantă mai ieftină, preferată de mulţi, rămâne însă încălzirea locuinţei cu aparatul de aer condiţionat, metoda eficienta doar când afară sunt încă temperaturi cu plus.
Alexandru Scarlat, manager magazin de bricolaj: "Putem vorbi aici de o marjă de la 0 la plus 5 grade astfel încât să beneficiem de nouă tehnologie a aparatelor de aer condiţionat. este o metodă mai ieftină decât de a porni întreg sistemul de încălzire sau comparativ cu celelalte sisteme clasice de încălzire."
La începutul toamnei, în magazinele de bricolaj vânzările cresc şi cu 30 la sută la produsele de încălzire termică.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!
Sursa: Pro TV
Etichete: aer conditionat , locuinte , val de frig , calorifere
Dată publicare: 03-10-2019 07:11