Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini rare surprinse în Marea Neagră. Motivul pentru care zeci de pisici de mare au venit aproape de țărm

Your browser doesn't support HTML5 video.

Imagini rare au fost surprinse în Marea Neagră de un amator de scufundări. Zeci de pisici de mare au ajuns aproape de țărm, în căutarea apelor mai calde.

Pentru că este perioadă de reproducere, este interzis pescuitul pisicilor de mare, un pește cu o carne apreciată de iubitorii de delicatese.

Scufundătorul a surprins exemplare de pisică de mare la o adâncime de doar câţiva metri în zona Cazinoului din Constanța. De fel, pisicile de mare trăiesc la adâncimi mai mari, în zone izolate, dar acum din cauza temperaturilor mici au migrat spre malul mării.

Pisica de mare este un peşte plat, pe cât de frumos, pe atât de discret. În capătul cozii, în formă de bici, are un spin veninos cu care se poate apăra. Unele pot atinge până la 16 kilograme şi aproape un metru lungime.

Adrian Bâlba, director complex Delfinariu Constanța: "În această perioadă se reproduc, nu le place apa rece, vor o apă caldă. Cel mai probabil este vorba despre o migraţie de reproducere a acestor animale. În această perioadă pescuitul este prohibit din cauza acestei reproduceri".

Citește și
rechin
Un scafandru ar fi fost devorat de un rechin, în Australia. Ce a păţit prietena lui

George Tiganov, cercetător institutul Grigore Antipa Constanța: "Se apropie în zona de mică adâncime pentru a se hrăni şi reproduce. Specia este capturată accidental în plasele pescarilor comerciali iar valorile capturii se situează între 5 şi 6 tone. Stocurile acestei specii sunt la cantităţi oarecum mici faţă de calcan în special."

Pescarii români nu valorifica stocurile de pisica de mare pentru că, de regulă, capturarea unui asemenea peste o operaţiune costisitoare. Rar este găsită şi în cherhanale, iar atunci o porţie de pisica de mare depăşeşte 30 de lei, fiind considerată o delicatesă.

Conform cercetătorilor români, în mările europene, pisica de mare poate fi observată numai vara. Aceste vieţuitoare, de o frumuseţe stranie, se adaptează foarte bine şi la apă dulce.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult