Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imagini de o frumusețe rară în Maramureș. Berzele negre au poposit în zonă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Imagini de o frumuseţe rară pot fi surprinse în aceste zile, în special în Maramureş, unde au poposit berzele negre. Pentru că nu sunt foarte mulţi turişti în această perioadă, păsările se bucură de ape curate şi de linişte.

Imaginile au fost surprinse în rezervaţia naturală Cheile Lăpușului, judeţul Maramureş, după ore lungi de stat la pândă. Rangerii au filmat cel puţin 10 perechi de berze negre cu pui. E foarte posibil să fie mai multe spun aceştia având în vedere că sunt mai sfioase cu oamenii decât surorile lor albe.

Barza neagră migrează din partea de nord a Europei pe deasupra Bosforului şi coboară până în partea de sus a Africii unde îşi petrece iarna. Iar la întoarcere ajunge în ţara noastră după câteva săptămâni în care parcurg în zbor 13-14 mii de km.

Potrivit ornitologilor, în toată România sunt între 400 şi 800 de perechi de berze negre. Zonele unde au fost observate vor fi monitorizate pentru localizarea cuiburilor. Barza neagră e o specie pentru care au fost stabilite măsuri speciale de conservare, pentru a i se asigura supravieţuirea.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult