Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Imaginea surprinsă pe Google Maps care a stârnit o dezbatere aprinsă. Ce este triunghiul negru din mijlocul Pacificului

Pentru majoritatea oamenilor, Google Maps este doar o aplicație utilă pentru a ajunge de la punctul A la punctul B. Dar pentru un grup mic de oameni curioși, este o sursă de mistere.

Zilele trecute, o imagine postată pe Google Maps cu ceea ce pare a fi o „gaură neagră” în Oceanul Pacific a aprins o dezbatere pe Reddit, relatează Insider.

„Ce naiba e asta? Nu seamănă deloc cu o insulă”, a scris un utilizator.

Mai multe persoane au crezut inițial că imaginea este cenzurată de Google, pentru că acolo s-ar afla o bază militară. Ceea ce nu ar fi un lucru neobișnuit, deoarece pe Google Maps sunt multe baze militare și închisori care apar blurate, pentru a ascunde orice informații despre locațiile respective.

„Ar putea fi un vulcan subteran care dă culoarea neagră, presupunând că nu este o gaură. Cel mai probabil este rocă magmatică”, a scris o un alt utilizator în comentarii.

În cele din urmă, locul misterios de pe Google Maps a fost identificat - este Insula Vostok, aflată la nord-est de Noua Zeelandă. Aparține Republicii Kiribati, o națiune insulară din Pacificul Central, care include 33 de atoli și insule de corali.

„Ceea ce vedeți ca fiind negru este, de fapt, un verde foarte închis. Este o pădure foarte densă formată din copaci din specia Pisonia”, a explicat un utilizator.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult