Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Igor Dodon își bate joc de România: ”Românașii, bravo! Cu 30.000 euro au distrus tot ce a construit Soros cu 300 de milioane”

Fostul președinte moldovean Igor Dodon a făcut o serie de remarci batjocoritoare și bizare la adresa României, politicianul rusofil afirmând că românii au ”distrus” tot ce a construit George Soros în țara noastră prin premiul oferit Maiei Sandu.  

Igor Dodon, fostul președinte moldovean supus Kremlinului, a făcut o serie de remarci deopotrivă batjocoritoare și bizare la adresa României, comentând Premiul Timișoara pentru Valori Europene, în valoare de 30.000 de euro, oferit președintei pro-europene Maia Sandu, scrie Unimedia.

„Faptul că e o rușine națională, au înțeles toți deja, dar eu voi spune altceva. Românașii, bine făcut! Bravo! Cu 30.000 să distrugi tot ce a construit Soros cu 300 milioane de dolari și asta într-o lună. Clas!”, a declarat Dodon, potrivit sursei citate.

Igor Dodon: ”Românașii, bravo! Mai dați-i un bonus, Maia Sandu îl va lua, e hapsână!”

”Maia Sandu, pe care toată lumea o considera sfântă, a scris la CNA numai ca să-i permită să ia banii. Românașii, bravo! Continuați în același spirit. Mai dați-i un bonus, 50.000 de euro. Maia Sandu îl va lua, e hapsână”, a declarat Igor Dodon.

Premiul oferit de orașul Timișoara președintei Maia Sandu a fost îndelung criticat de Moscova și vocile pro-ruse din Moldova.

Citește și
maia sandu si principesa margareta
Maia Sandu, întâlnire cu Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei. Gestul pe care l-a făcut în timpul revederii | FOTO

Kremlinul a acordat chiar o atenție specială evenimentului din decembrie 2023 și a atacat-o extrem de dur pe Maia Sandu.

Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) de la Chişinău a decis că termenul de „premiu” nu se regăseşte în lista termenilor care se circumscriu noţiunii de „cadou”, astfel încât președinta Republicii Moldovei nu a încălcat nicio lege acceptându-l.

Anunțul vine după ce Preşedinţia Republicii Moldova a cerut lămuriri în acest sens, ca urmare a apariţiei unor polemici pe această temă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult