Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Haine special croite pentru fetele cu picioare foarte lungi. Cum să te îmbraci dacă ești înaltă. „Dacă vrei să porți tocuri”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Australiencele cu o înălțime mult peste medie învață să-și aprecieze această trăsătură care le scoate în evidență.

În ajutor le vine și o inițiativă inedită la capitolul creații vestimentare: haine special croite pentru fetele cu picioare foarte lungi.

Cu un metru și 90 de centimetri înălțime, Lucy s-a simțit deseori exclusă. Lucrurile s-au schimbat când a descoperit un sport pentru care înălțimea reprezintă un atu.

Lucy Austin, sportivă: „Mi-a luat mult timp să învăț să iubesc faptul că sunt înaltă. În cele din urmă, cred că am reușit să mă iubesc jucând netball. Acest sport m-a ajutat să-mi ating potențialul, iar înălțimea mi-a fost de folos, mai ales pe teren”.

Pentru Lucy, să găsească haine potrivite a fost mult timp o problemă. Până când un brand vestimentar a început să facă ținute pentru femeile ca ea.

Citește și
exoschelet ilikeit
Exoscheletul creat special pentru pasionații de drumeții. Cum îi poate ajuta să urce mai ușor pe munte

Penni Lamprey, creatoare de modă: „Hainele mele schimbă vieți și nu este zi să nu conștientizez asta. Am avut cliente fete de 15 ani care, pentru prima dată, și-au găsit haine potrivite pentru școală. Ținutele din magazinele obișnuite nu li se potrivesc fetelor înalte”.

Creatoarea de modă a deschis și o pagină pe o rețea socială, unde fetele cu înălțime mult peste medie se pot cunoaște și își pot împărtăși experiențele.

Penni Lamprey, creator de modă: „Dacă vrei să porți tocuri, poartă tocuri. Societatea ne spune că soțul trebuie să fie mai înalt, ori că e bine să fie mai înalt decât soția. Dar asta nu mai e valabil”.

Schimbarea de percepție a ajutat și un fost model, acum cercetător, să-și accepte înălțimea, un metru și 85 de centimetri.

Shakira Onwuka, cercetător: „Vorbesc mult în public, trebuie să captez atenția unei săli pline, prin urmare faptul că sunt înaltă mă ajută”.

Înălțimea medie a femeilor din Australia e de 1 metru și 61 de centimetri, potrivit Biroului australian de Statistică. Datele oficiale arată că reprezentantele sexului frumos de la Antipozi, la fel că în Europa și Statele Unite, au câștigat mai mulți centimetri în statură în ultimele secole. Sunt, prin urmare, și mai multe australience care depășesc 1 metru 90.

Lucy Austin, sportivă: „Fiecare persoană este diferită și are propriile puncte forte și abilități. Dacă a ta este înălțimea, este grozav, pentru că ieși în evidență în mulțime”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult