Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Haine pentru găini. Ideea a fost pusă în practică de o femeie din Germania

Your browser doesn't support HTML5 video.

Haine pentru găini. Oricât de ciudat ar părea, ideea a fost pusă în practică de o profesoară din Germania.

Femeia a croit câteva pulovere pentru înaripatele din curte, care, vrând, nevrând, s-au obişnuit cu ţinutele de iarnă. Şi umblă prin bătătură ca pe podium.

Aceasta este ținută personalizată creată pentru două dintre găinile din curtea profesoarei. Înaripatele nu au fost întrebate dacă vor să poarte hainele, dar s-au văzut nevoite să se supună dorinţei stăpânei.

Ann-Catrin Schmidt: „Primul pulover a fost, desigur, un pic ciudat pentru ele. Găinile erau nevoite să se obișnuiască cu noua ţinută, aşa că într-o primă fază le-am îmbrăcat doar pentru puţin timp. Le-am pus puloverul doar pentru un minut, apoi l-am dat jos şi tot aşa. Acum s-au obişnuit.”

Găinile nu poartă pulovere doar pentru a fi în pas cu moda. Au fost îmbrăcate pentru că le lipsesc penele în anumite zone, iar frigul le-ar putea aduce probleme de sănătate.

Citește și
vulpe
Un pui de vulpe din Slovacia a devenit vegan. Cum a fost surprins în pădure

Luise Keil, elev: „Este distractiv să ai grijă de ele și să vezi cum pe zi ce trece devin tot mai prietenoase. Este foarte important să le acorzi atenţie, deoarece animalele au sentimente, la fel ca oamenii."

Garderoba găinilor vă fi de acum diversificată. Hainele lor sunt cusute la o școală profesională din apropiere.

Ricarda Zenk, croitor: „Iniţial mi-a venit să râd, pentru că nu am mai auzit de așa ceva până acum. Nu știam că există așa ceva. Dar m-am gândit apoi că este o idee amuzantă și am fost curioasă să văd cum arată un pui îmbrăcat. Este plăcut să faci ceva folositor pentru animale."

Susanne Fricke, manager: „Dar la un moment dat doamna Schmidt ne-a spus: "Trebuie să ne gândim şi la ce se întâmplă când puiul trebuie să își facă nevoile. Nu este un lucru tocmai bun faptul că excrementele vor rămâne în pulover. Prin urmare, am croit o deschidere specială, astfel încât puiul să nu mai întâmpine astfel de probleme."

Așadar, acum, cele două găini se pot bucura fară griji de iarnă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult