Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Greva actorilor de la Hollywood s-a încheiat după 118 zile. Acord istoric încheiat cu studiourile

Actorii de la Hollywood au ratificat un acord încheiat cu studiourile, punând capăt unei greve de mai multe luni care a perturbat industria cinematografică.  

Acordul dintre SAG-AFTRA şi studiourile de la Hollywood pentru a pune capăt unei greve de 118 zile fusese deja încheiat luna trecută, iar actorii au revenit la muncă înainte de ratificarea acestui document.

SAG-AFTRA a precizat că 78% dintre membrii săi cu drept de vot au fost de acord cu acest nou contract multianual.

„Aceasta este o epocă de aur pentru SAG-AFTRA, iar sindicatul nostru nu a fost niciodată mai puternic", a declarat preşedinta Fran Drescher, citată într-un comunicat.

Acordul prevede o sumă de peste un miliard de dolari sub formă de compensaţii şi beneficii pentru actori, precum şi protecţie în faţa utilizării de către studiouri a inteligenţei artificiale, a detaliat sindicatul.

Citește și
Susan Sarandon
Susan Sarandon, părăsită de Agenţia de talente UTA după discursul său pro-Palestina

Alianţa producătorilor de Film şi Televiziune (AMPTP), care reprezintă Netflix, Walt Disney şi alte studiouri, a salutat ratificarea acestui contract.

„Prin acest vot, industria şi locurile de muncă ale acesteia vor putea reveni în forţă", a transmis AMPTP într-un comunicat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult