Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Grădina zoologică din Târgu Mureș a primit animale din Olanda. Ce poate fi văzut în premieră

Your browser doesn't support HTML5 video.

Apariții interesante la grădina zoologică din Târgu Mureș, cea mai mare din România: mai multe bufnițe, papagali și capre alpine au călătorit 2000 de kilometri ca să ajungă aici, donate de zoo Amsterdam.

Animalele și-au ocupat deja padocurile spațioase din pădurea de lângă oraș, iar acum sunt ademenite cu semințe, fructe, legume sau covrigei.

Două bufnițe polare, două exemplare de bufniță din specia buhă mare, o familie de papagali cacadu, dar și o familie de capre alpine sunt noile vedete ale Grădinei Zoologice din Târgu Mureș.

Înainte că salbaticiunile să fie aduse aici, grădina a fost vizitată de specialiștii din Olanda, care au evaluat cu minuțiozitate condițiile oferite.

Horațiu Gorea, director Grădina Zoologică Târgu Mureș: ”Transportul a fost asigurat de angajații grădinii cu mijloc de transport propriu, în condiții bune fără probleme, animalele se pot vedea sunt expuse în adaposturi. Papagal de această specie nu am mai avut în colecție, este o nouatate. ”

Citește și
urs
Ținut în captivitate toată viața, un urs de la Grădina Zoologică din Neamţ va fi eliberat în natură

Este pentru prima oară când la grădina din Tragu Mureș se pot admira papagali cacadu, dar și bunfițele sunt o raritate. Grădina din Târgu Mureș are peste 1000 de animale și este vizitată de turiști din toată țara.

Vizitator: ”Fantastică, ne-a plăcut totul, animalele au suprafață foarte mare nu par chinute. Chiar deosebit, elefanții păreau mai bătrânei, dar i-am văzut live.”

În perioada de acomodare animalele primesc mai multă atenție: papagalii cacadu sunt ademeniți cu semințe, orez și rodii, iar caprele preferă să ronțăie covrigei sărați.

Grădina zoologică din Târgu Mureș colaborează cu mai multe grădini din Europa. Cele mai multe animale au fost donate de grădini din Ungaria, dar și din Germania , Olanda, Italia sau Franța.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult