Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Google suspendă funcția de generare a imaginilor AI a Gemini. Funcția nu putea genera imagini cu oameni albi

îGoogle a anunțat că suspendă funcția de generare a imaginilor compuse de inteligența artificială a Gemini.  

Mai mulți internauți s-au plâns că instrumentul AI generează imagini cu personaje istorice care sunt inexacte. Concret, funcția se pare că nu ar avea capacitatea de a genera oameni care nu sunt de culoare când vine vorba, spre exemplu, de personaje istorice.

Google își cere scuze după eroarea Gemini. Directorul principal de management al produsului a declarat pentru Fox News Digital că se lucrează pentru a îmbunătăți această funcție.

Cea mai recentă versiune a inteligenței artificiale (AI) Gemini de la Google a produs până recent imagini ale persoanelor de culoare, ale nativilor americani și asiatici atunci când i se solicita, dar a refuzat să facă același lucru pentru persoanele albe.

„Lucrăm pentru a îmbunătăți imediat acest tip de reprezentări. Generarea imaginilor de către AI a Gemini generează într-adevăr o gamă largă de persoane. Iar acesta este, în general, un lucru bun, pentru că oamenii din întreaga lume îl folosesc. Dar aici ratează ținta", a spus directorul principal al departamentului de gestionare a produselor Gemini Experiences, Jack Krawczyk.

Citește și
sofer
Amenda primită de un șofer după imaginile surprinse de o cameră dotată cu inteligență artificială. Ce gest făcuse la volan

Google a publicat joi un comunicat actualizat în care anunța că va întrerupe funcţia Gemini de a genera imagini cu oameni şi va relansa o versiune „îmbunătăţită” în curând.

Instrumentul AI a fost lansat la începutul lunii februarie prin Gemini, care se numea anterior Bard. Funcția a întâmpinat unele probleme într-un moment în care Google încearcă să ajungă din urmă OpenAI, susţinut de Microsoft.

Între timp, Open AI a lansat săptămâna trecută Sora, noul său model AI generativ care este capabil să producă videoclipuri din mesajele text ale utilizatorilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult