Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Găsește broasca de la Cetatea Oradea! Imaginea care îți va da bătăi de cap - FOTO

Cetatea Oradea oferă zilele acestea o priveliște de vis datorită nuferilor care au înflorit în lacul de sub ziduri. Pentru iubitorii de puzzle-uri avem o provocare, trebuie să găsească broasca pe care am fotografiat-o la Cetatea Oradea.

Cu toate că Transilvania este plină de cetăți, cea de la Oradea este deosebită deoarece este folosită și în prezent. Aici au fost amenajate un muzeu, mai multe centre de expoziție, terase, dar și o biserică. 

Construită în secolul XI, Cetatea Oradea a avut mai multe faze de reconstrucție. Este o fortificație cu cinci colțuri, cu ziduri groase și un șanț de apărare cu o lățime de 120 de picioare și o adâncime mare, umplut ed apele râului Criș.

Astăzi, șanțul cetății este transformat într-un parc și doar în zona porții de est mai sunt două ochiuri de apă acoperite în mare parte de nuferi galbeni și roz.

În luna iulie nuferii înfloresc, iar imaginea creată este superbă.

Aici am realizat fotografia pentru provocarea zilei: găsește broasca de la Cetatea Oradea în fotografia de mai jos. 

Printre nuferii de la cetate și-au făcut casa mai multe broscuțe. Una dintre plăcerile lor este să stea pe frunzele mari și să se lase mângâiate de razele soarelui.

Te invităm să cauți în poză broasca pe care am fotografiat-o.

Dacă nu ai găsit-o, intră în galeria foto de mai jos pentru a vedea unde se ascundea broscuța de la Cetate.

Săptămâna trecută am avut o altă provocare, legată de turneul de tenis de la Wimbledon

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult