Floarea extrem de rară care a răsărit într-o pădure de lângă Bistrița. Oamenii au mers sute de km ca să o vadă
Your browser doesn't support HTML5 video.
Floarea rară, protejată prin lege, trăieşte cel mult zece zile şi îi fascinează pe cei care au ocazia să se plimbe pe câmpurile colorate.
Laleaua pestriță, o floare plăpândă, de o frumuseţe aparte, naşte discuţii între fotografii dornici să o surprindă în toată splendoarea ei.
Turistă: "Am venit cu câţiva la rezervaţia laleaua pestriţă ca să facem câteva fotografii, câteva cadre cu laleaua pestriţă.”
Turist: "Voiam să fotografiez laleaua pestriţă, zone în care pot fotografia laleaua şi asta a fost cea mai apropiată. Ar putea fi amenajat mai frumos, dar pe de altă parte îmi place şi aşa sălbatic, lăsat efectiv în varianta naturală."
Nu puţini sunt cei care în aceste zile au ajuns în Pădurea de Șes, la zece kilometri de Bistrița, unde, printre firele de iarbă proaspătă au răsărit plantele cu petale în formă de clopot, acoperite parcă de catifea.
În timp ce pentru unii a devenit o tradiţie ca la început de primăvară să se bucure de acest peisaj, alţii au bătut zeci de kilometri pentru a admira laleaua pestriţă, care nu trăieşte mai mult de două săptămâni.
Laleaua pestriță, numită şi Floarea de Șah, a fost înscrisă în Cartea Roșie a speciilor aflate pe cale de dispariţie şi este protejată prin lege.