Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Festivalul lui Firicel din Las Fierbinți aduce magie în Peștișani. Premiera „Moromeții 3” și Taraful Caliu, atracțiile serii

Your browser doesn't support HTML5 video.

„Film în sat” a revenit cu o nouă ediție la Peștișani, în Gorj. Muzica lăutărească și diferitele proiecții i-au încântat pe cei prezenți la festivalul organizat de Toma Cuzin, actorul din „Las Fierbinți”.  

Mâine, în premieră, va putea fi urmărită partea a treia din „Moromeții”. Lăutarii Tarafului Caliu, care l-au uimit până și pe Johnny Depp, au reușit să scoată pe toată lumea la dans.

Turistă: „Am venit în primul rând pentru Taraful de Caliu, care sunt foarte cunoscuți chiar și în străinătate. E un concert foarte plăcut”.

Turist: „Am avut noroc să-i vedem pe Caliu. Pentru mine e cel mai bun muzician în România”.

Proiecțiile au început după lăsarea serii. Filmul „Libertate” a rulat la Peștișani. Localnicii, luați cu treburile prin gospodărie, au ajuns mai târziu la festival.

Citește și
Serialul Las Fierbinți revine, marți seară, cu noi episoade, la PRO TV și pe VOYO. Ce spune cea care dă viață Dalidei
Serialul Las Fierbinți revine, marți seară, cu noi episoade, la PRO TV și pe VOYO. Ce spune cea care dă viață Dalidei

Reporter: Îl știți pe Firicel?

Localnică: „Păi, da cum. La festival e mare patron. Tot satul vine. Tot, tot. Încă mai sunt vite, mai sunt treburi pe lângă casă de făcut și tot”.

Turistă: „Voiam să văd filmul la sat și ce înseamnă participarea. Foarte interesant, faptul că sătenii vin, e foarte interesant”.

Printre săteni s-au strecurat și turiști.

Turistă: „E extraordinar, e un fenomen. Eu vin din Belgia, am venit special”.

Localnic: „Sunt foarte mulți din alte localități. E foarte bine”.

Cuzin Toma, organizatorul festivalului: „Peste 80% din persoane sunt venite din altă parte în seara asta, ceea ce mă bucură foarte mult”.

Prezentă a fost și Irina Margareta Nistor, care apare în două pelicule.

Irina Margareta Nistor, critic de film: „Am filmat la Snagov cu niște actori foarte mari, și străini, dar și cu Ștefan Iancu, un actor colosal. Și, în rest, o să mă vedeți și în „Visul”, așa că, da, am jucat în mai multe, dar sunt roluri foarte mici”.

Cea de-a treia ediție a festivalului „Film în sat” se încheie duminică.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult