Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fenomenul „magic” de la Sfinx, din 28 noiembrie. De ce este specială această zi din an | VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sute de oameni au urcat să vadă Sfinx-ul pe 28 noiembrie, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile.  

„Sfinx-ul din Bucegi a fost şi astăzi vizitat de sute de oameni. Se pare că nici măcar viscolul nu a reuşit să-i oprească, chiar dacă pe o astfel de vreme şi-au pus viaţa în pericol”, au transmis, marţi seară, salvamontiştii din Bucegi, publicând pe Facebook imagini care arată condiţiile meteo din zonă.

Salvamontiştii anunţă că trei turişti din Bucureşti au fost la un pas să-şi piardă viaţa, după ce s-au rătăcit pe Platoul Bucegi.

„Aceştia au fost găşiţi în ultimul moment cu hipotermie şi duşi de urgenţă la Baza de Salvare Montană Baba Mare. Mâine, în funcţie de starea lor şi de condiţiile meteo, se va încerca coborârea lor de pe munte”, au mai transmis salvamontiştii.

Citește și
sfinx
Un nou sfinx a fost descoperit în Egipt. Arheologii încearcă să afle mai multe detalii | GALERIE FOTO

În zonele montane a nins mult în ultimele zile. Stratul de zăpadă este mai consistent la altitudini de peste 1.800 de metri pe rama nordică a Carpaţilor Meridionali, unde depăşeşte local 50 de centimetri.

„Zăpada căzută este de tip pulver, uşoară şi fără coeziune. În zonele adăpostite se întâlnesc depozite mai mari de zăpadă şi troiene. Pe creste se întâlnesc plăci de vânt”, a transmis ANM.

În fiecare an, pe 28 noiembrie, la Sfinx oamenii se adună să mediteze. Anul acesta, câteva sute de oameni au înfruntat viscolul ca să ajungă la celebrul monument al naturii din Munții Bucegi. Drumeția are drept scop o experiență specială, care poate fi trăită doar la apusul soarelui, lângă Sfinx.

De „Ziua Sfinxului”, fix la ora 16:45, se spune că se formează o piramidă energetică de lumină, chiar deaspura monumentului natural. Unii oameni consideră această zi din an ca fiind una cu o energie specială. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult