Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Familia de lemurieni de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș s-a mărit. Puii cântăreau la naștere mai puțin de 100 de grame

Your browser doesn't support HTML5 video.

Familia de lemurieni găzduită la Grădina Zoologică din Târgu Mureș are doi membri noi. Sunt gemeni, ceva rar întâlnit în captivitate. Puii stau lipiţi de mama lor și au câştigat deja simpatia îngrijitorilor și a vizitatorilor.

Cei doi pui - care cântăreau la naștere mai puțin de 100 de grame fiecare - au venit pe lume în urmă cu trei săptămâni. De atunci stau lipiți de mama lor. Torok Zsuzsanna, îngrijitor animale: „Avem două gemene. Puii sunt purtați în spate sau pe piept, dacă se ivește vreo primejdie trebuie să fugă foarte repede femela. Tot timpul sunt pe mamă, mănâncă foarte multe legume și fructe, azi au primit și iaurt cu fructe.” Korodi Kinga, reprezentant Grădina Zoologică: „Masculul din acest grup este născut la grădina zoologică din Târgu Mureș. Femela a venit dintr o grădină zoologică din Ungaria." Animalele au un adăpost special, prevăzut cu geamuri mari, așa că pot fi lesne admirați. Când este cald, stau în aer liber, mult mai aproape de vizitatori. Vizitator: „Sunt haioși, faini, se vede că mama are grijă de ei. Prima dată văd poiana lemurilor.” Vizitator: „Frumos. E interesant cum ține mâncarea în mână ca un om.” Lemurienii trăiesc în grupuri şi obişnuiesc să stea îmbrăţişaţi, fie pentru a se încălzi, fie pentru a consolida relaţiile dintre ei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult