Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Factura uriașă primită de un sucevean bolnav de Covid-19. Cât a plătit pentru 18 zile de internare la un spital de stat

Un sucevean bolnav de Covid-19 a primit o factură de peste 23.000 de lei după ce a stat 18 zile internat la spitalul din Gura Humorului. Bărbatul trebuie să achite această sumă pentru că și-a pierdut cardul de sănătate.

Spitalul Orășenesc Gura Humorului a emis pe numele unui pacient care a stat 18 zile internat cu Covid-19 o factură în valoare totală de 23.066 lei, din care 22.014 lei reprezintă doar cheltuielile de spitalizare, scrie Monitorul de Suceava.

La acestea s-au adăugat 156,96 lei pentru mâncare (ceea ce înseamnă o alocație de hrană de 8,72 lei/zi), 741,53 lei medicamentele, 99,05 lei analizele medicale și 54,46 lei pentru materiale sanitare.

Una peste alta, valoarea totală a facturii înseamnă că pacientul trebuie să plătească 1.281,4 lei pentru fiecare zi de spitalizare. Suceveanul a ajuns în această situație pentru că și-a pierdut cardul de sănătate, arată sursa citată.

Citește și
Spitalele scapă de eticheta COVID. Se fac deja liste de așteptare pentru bolnavii cu afecțiuni cronice
Spitalele scapă de eticheta COVID. Se fac deja liste de așteptare pentru bolnavii cu afecțiuni cronice

 

Spitalizarea costa de 3-4 ori mai puțin înainte de pandemie

 

Cornel Vieru, managerul Spitalului Orășenesc Gura Humorului, a confirmat acest decont de plată și a spus că sumele pentru cazarea pacientului sunt justificate.

”Din aceste costuri trebuie acoperite salariile personalului medical, sporul covid de 85%, mentenanța aparatelor, cheltuielile de funcționare a spitalului, dar și materialele de protecție pentru angajați. Dotarea unui asistent cu echipament de protecție costă spitalul 80 de lei/zi. Într-adevăr, sunt costuri foarte mari, dar acestea se explică și prin faptul că în perioada de pandemie am avut 30-40 de pacienți față de capacitatea spitalului care este de 113 paturi, astfel încât costurile au crescut pentru fiecare pacient”, a arătat Cornel Vieru.

Managerul spitalului precizează că înainte de pandemie o zi de spitalizare costa de 3-4 ori mai puțin decât acum, costurile ridicându-se atunci la 300-400 lei/zi.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult