Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Expoziție pentru pasionații de vânătoare, la Bacău. Prețul uriaș al unui binoclu de ultimă generație: E cea mai nouă jucărie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tehnica avansează în toate domeniile, așa că nici ustensilele de vânătoare n-au stat pe loc.  

Cele mai avansate au fost prezentate la Bacău, în cadrul unei expoziții de profil. Preţurile sunt însă pe măsură: un binoclu performant costă mai mult de 20.000 de lei.

Copiii s-au putut distra la simulatorul de vânătoare ori la standul de tir cu arcul. Iar trofeele împăiate i-au entuziasmat peste măsură.

”Reporter: E fioros?

Alexandru: Da.

Reporter: Ce animăluţe ai mai văzut şi ai mai recunoscut?

Alexandru: Vulpea, tigrul, porcul mistreţ şi ursul.

Reporter: O să te faci vânător?

Citește și
caini
20 de indivizi din Botoșani, amendați că puneau capcane să prindă ilegal porci mistreți. Se foloseau și de câini de vânătoare

Alexandru: Nu, poliţist".

Pasionaţi de vânătoare sau doar curioși dornici să vadă o expoziție mai puțin obișnuită, mii de oameni și-au rezervat câteva ore pentru evenimentul de la Bacău. Pentru cei dintâi, tehnologiile avansate au fost principala atracție. Pentru nostalgici - obiectele de colecție.

Bodo Attila, expozant: "Este cea mai nouă jucărie, sunt trei dispozitive într-un singur corp. E un binocular digital normal, un binocular termic şi un nightvision combinat" .

Liviu Atanasiu, armurier: "E un model belgian care este mai deosebită că are cocoaşe. Nu se mai fabrică. Este utilizabilă, dar poate fi şi o armă de colecţie, o armă de calibrul 12, trage foarte bine". 

Alexandru Bondoc: "Această piesă are un oţel deosebit, cu o retenţie foarte bună şi rezistenţă la coroziune, iar mânerul este din corn de cerb stabilizat, ceea ce îi asigură o utilizare îndelungată".

”Așa trebuie să arate un eveniment de vânătoare”

Câinii de urmă şi păsările de pradă au animat evenimentul.

"Reporter: Cine e el?

Radu Boncea: Este Luna, o femelă de şoim călător în vârstă de 8 luni.

Reporter: Aţi adus-o pentru demonstraţie?

Radu Boncea: Pentru expoziţie ea nu face demonstraţie, astăzi dar sunt alte păsări care vor zbura".

Ștefan Cepreagă, expozant: "Am venit astăzi cu Cora. Este campioana mea, o am de 8 ani. E bună la găsit trufe, la sport. Pentru mine este numărul 1. Mai sunt poate câini mai buni ca ea, dar pentru mine e numărul 1".

Copiii şi-au putut etala măiestria la standul de tir cu arcul şi la simulatorul de vânătoare.

”O să aşezăm puţin săgeata în arc. O să îţi arăt unde trebuie să pui degeţelele aşa şi ce poziţie trebuie să ai. Întindem puţin mânuţa şi eliberăm. Bravo!”.

Adrian Titianu, responsabil cu vânătoarea Romsilva: ”Aşa trebuie să arate un eveniment de vânătoare. Și cultură şi parte de gastronomie şi parte de trofee şi accesorii pentru vânătoare".

Cei mici au putut vedea și o colecție impresionantă de trofee: mistreți, urși, lupi sau cerbi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult