Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Expoziție inedită la Iași. Cum arăta o sală de clasă pe vremea comunismului

Your browser doesn't support HTML5 video.

O expoziţie mai puţin obişnuită la Palatul Culturii din Iaşi. Cei curioşi să vadă sau să-şi reamintească cum se învăța în perioada comunismului pot vedea o sală de clasa reconstruită, după modelul celor din anii 70-80.

Tot acolo, vizitatorii vor putea vedea şi un filmuleţ care prezintă sistemul de învăţământ din prezent şi cel de acum 50 de ani.

Un domn are 65 de ani şi este cel care îl interpretează pe învăţător în filmuleţ. Are aceeaşi ocupaţie şi în viaţa reală de peste 45 de ani. Mărturiseşte că aceasta expoziţie i-a dat o stare de melancolie.

Vasile Mindirigiu, învăţător școala "Nicolae Iorga" Iaşi: ''Tot ceea ce vedeţi a fost întocmai până în decembrie 89, dar o bună perioadă şi după. Atunci 5 ani de zile era folosit un manual şi acum, ca şi după '89 manualele sunt la fel de vechi şi puţine şi faptul că sistemul este subfinațat îşi spune cuvântul."

O altă doamnă, fost dascăl, spune că băncile, hărţile, tablourile, rechizitele şi uniformele au fost adunate din colecţii personale.

Citește și
Carnavalul din Mainz. Cum sunt prezentați Boris Johnson și Regina Elisabeta a II-a
Carnavalul din Mainz. Cum sunt reprezentați Boris Johnson și Regina Elisabeta a II-a

Expoziţia va putea fi vizitată până pe 10 aprilie, urmând să fie redeschisă pentru încă o lună în perioada iulie-august.

La finalul expoziţiei, obiectele vor fi donate Complexului Muzeal "Moldova".

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult