Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Expoziție de fluturi exotici vii la Grădina Botanică din Cluj-Napoca. Fluturele-bufniță, printre vedetele evenimentului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Este spectacol în aceste zile la Grădina Botanică din Cluj-Napoca. Fluturi exotici din Asia, Africa și America de Sud încântă vizitatorii într-un spațiu care imită habitatul lor natural.

Deși căldura și aerul umed sunt greu de suportat, sute de oameni trec zilnic pragul expoziției, unde pot petrece momente de neuitat în preajma creaturilor gingașe.

Elena are 10 ani și e fascinată de insecte, mai ales de fluturi. Citește mult despre ei, drept dovadă a venit cu lecțiile pregătite de acasă: „Prima dată sunt omizi, se fac cocon și după aia ies fluturi”.

În aceste zile, cei mai mulți fluturi abia își fac curajul să iasă din pupele care le sunt acum casă. De obicei, acest lucru durează între 7 și 10 zile.

„Este fluturele monarh. Este specializat în migrații, zboară din Canada până în Mexic și are acest colorit portocaliu. Pentru ei e ca un fel de mecanism de avertizare pentru predători, să nu fie mâncat”, a spus unul dintre organizatori.

Citește și
targ paste
Târgurile de Paște din țară își vor deschide porțile. Autoritățile locale au cheltuit sume uriașe pe decorațiuni

Și adulții au fost vrăjiți de creaturile diafane, cu aripi de catifea.

Bărbat: „Ai ocazia să fii foarte aproape de un miracol al vieții. Știu că poate sună puțin siropos dar e chiar adevărat. Am venit cu familia și cu fetița! Vreau să ia contact cu astfel de frumusețe”.

„E super tare, foarte frumoși. Nu știam că sunt fluturi aici. Doar am văzut coada și ne-am gândit că poate e ceva interesant. E superb să îi vezi atât de aproape”, a spus o tânără.

De o atenție deosebită s-a bucurat și fluturele bufniță, specialist în camuflare.

Tonia Vlad, organizator: „Aripile lui sunt foarte mari și atunci cumva este mai spectaculos pentru oameni. Are acești ochi care cumva sunt un mecanism de apărare pentru prădători”.

Expoziția așteaptă vizitatori până în 6 octombrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult