Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Expoziția "Flori de toamnă" de la Iași a încântat publicul cu un concert. Mii de oameni au participat. „Foarte interesant”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Florile de toamnă și muzica s-au împletit armonios, într-un spectacol plin de culoare, la Iași!

Mii de oameni au mers sâmbătă la Grădina Botanică din oraș, să se bucure de un concert în aer liber și să admire totodată o expoziție de sezon, cu sute de specii de crizanteme, tufănele și drumitrițe.

În deschiderea expoziției "Flori de toamnă", Cvartetul Stradivari a încântat publicul cu un concert. Scena a fost înconjurată de sute de flori de sezon, care au transformat sera într-un loc de poveste. Femeie: „Ne bucurăm de toamnă, e o zi minunată. Muzică, culoare, bucurie." Fată: „Foarte interesant și frumos.”

Reporter: Cum v-aţi simțit să-i ascultați?

Fată: „Așa o stare de relaxare și fericire înăuntru." Crizantemele și tufănelele au făcut, la rândul lor, spectacol. A fost o adevărată explozie de culoare. Bărbat: „Minunat, ca în fiecare an, venim cu plăcere să ne bucurăm de culorile naturii." Femeie: „Florile care sunt absolut superbe, o încântare nemaipomenită. Vremea ține cu noi este nemaipomenit." În public au fost oameni din toate colţurile ţării, dar şi din străinătate. Pentru un bilet întreg, spectatorii au plătit 20 de lei. Femeie: „Am venit într-o excursie suntem din Prahova. Foarte frumos, foarte frumos. Foarte bine!" Timp de 4 decenii, angajații Universității Alexandru Ioan Cuza, de care aparține grădina botanică, au cultivat sute de soiuri de flori, până când au adunat aici toate speciile de crizanteme din ţară şi au creat şi alte câteva zeci - noi. Cătălin Tănase, director grădina Botanică Anastasie Fătu: „Colecția de crizanteme în mod special credem noi una din cele mai valoroase colecții din țară și din străinătate în prezent numărul 463 de taxoni dintre aceștia 25 sunt specii sălbatice." Evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a 47-a ediţie. 

Citește și
rolling stones, lady gaga
Rolling Stones, duet de senzație cu Lady Gaga. Legendara trupă sărbătorește 70 de ani de activitate

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult