Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Expo (in)between, expoziție inedită a industriilor creative, organizată în cadrul Romanian Creative Week

Prima ediție a Romanian Creative Week, cel mai important eveniment dedicat industriilor creative românești, care se va desfășura la Iași în perioada 2-6 iunie 2021, va aduce publicului Expo (in)between, un proiect dedicat artei, tradiției și meșteșugului.

Expo (in)between se va alătura, în cadrul RCW, unei serii de festivaluri importante: cea de-a XIII-a ediție a Romanian Fashion Week, renumitul festival de modă a cărui ultimă ediție a avut loc acum 11 ani, Architecture, Moldova Film Festival, Musicalling, VegFest, Visual Arts.

În cadrul Expo (in)between va fi organizată „Horror Vacui”, o expoziție a industriilor creative despre estetica contemporană, înțelepciunea tradiției, meșteșug și etica acestor lumi aduse împreună.

Artiștii invitați să ia parte la această expoziție sunt: Radu Abraham, Aitch, Ana Alexe, ZO Kraft, Atelier Parter, Batem fierul la conac, Raluca Buzura, Daniela Cățoi, Megan Dominescu, Ferma de Artă Triunghi, In Context Slanic, Costi Lungu, Ștefan Neacșu, Roan Atelier, Saddo, Sânziene, Ioana Stanca, Elena Stanciu - Poartă-mă cu flori, Andreea Tron, Andrei Cosmin Vladimir și Victoria Zidaru. „Reunim artiști, designeri, meșteșugari, tehnici, materiale și semiotici care însoțesc direcții și trasează influențe. Această hartă mentală extinde sacrul în geometria organică a limbajului cultural, într-o relație de oglindire reciprocă, pe măsură ce distinge pertinența creației”, arată organizatorii expoziției „Horror Vacui”.

Curatorul Expo (in)between este KraftMade, care înseamnă Marlene și Alex Herberth, în Cincu, Transilvania. Marlene Stanciu lucrează în medii diferite, de la textile la gastronomie și relația lor cu geografia originară, fiind o țesătoare de fire, idei și povești cu background în antropologie și politologie culturală. Alex Herberth este restaurator în lemn și tâmplar de artă cu o experiență de 20 ani, creator de obiecte unicat, utilizând materiale precum lemn și metal, oase și pietre. De asemenea, cercetează, arhivează și transmite tehnici meșteșugărești provenite de la breslele transilvănene.

Împreună, Marlene și Alex Herberth cercetează sursele armoniei estetice străvechi și motivele pentru care lucrurile erau realizate după o rânduială anume, testează practicalitatea contemporană a ideilor arhaice, a materialelor naturale și a circuitului lent de design, producție și consum (slow design).

Din 2017 au început să creeze, pe lângă obiecte performative, cursuri practice pentru meșteri, designeri, arhitecți și artiști menite să dea mai departe înțelepciunea și harul meșteșugăresc ca soluție sustenabilă pentru viitor.

Mai multe detalii despre Expo (in)between și despre expoziția „Horror Vacui” pot fi găsite pe site-ul evenimentului Romanian Creative Week: https://romaniancreativeweek.ro/design/expo-inbetween/

De asemenea, programul complet al Romanian Creative Week poate fi consultat aici: https://romaniancreativeweek.ro/rcw-experience/

Despre Romanian Creative Week:

 

Într-o perioadă în care industriile sunt lovite puternic de pandemie, Romanian Creative Week își propune să facă un pas firesc, dar mai ales în siguranță, pentru dezvoltarea industriilor creative autohtone. Iașul se va transforma, între 2 și 6 iunie 2021, în nucleul creativității din România, găzduind nume sonore din domenii precum modă, arhitectură, muzică, film, publicitate, new media, design industrial.

RCW este organizat de Federația Patronatelor din Industriile Creative (FEPIC) – singura federație patronală reprezentativă la nivel național ce activează în sectorul Industriilor Creative din România. Înființată la Iași, în 2011, FEIPC a organizat până în prezent peste 50 de acțiuni de promovare națională și internațională a industriilor creative românești.

Amănunte despre RCW, pe www.romaniancreativeweek.ro și pe paginile noastre de Facebook, Instagram și pe canalul de YouTube.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult