Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Experiment inedit într-un centru comunitar. Mai mulți bunici și-au petrecut timpul alături de copii cu nevoie de ajutor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cum blândețea și răbdarea bunicilor sunt de neprețuit, reprezentanții unui centru comunitar au pus la cale un experiment inedit, care începe să roade în mai multe județe din țară.

Pentru copiii din mai multe centre de zi s-a făcut apel la voluntarii seniori, pensionari care să petreacă timp de calitate cu cei mici. Ideea a atras deja zeci de bunici dispuși să citească povești, să ajute la teme, ori să se joace cu copiii.

Într-un centru de zi din Bistrița totul începe cu o poveste.

Nu lipsesc nici atelierele de creație, unde cu multă răbdare bunicii reușesc să îi îndrume pe copii și să îi încurajeze să-și folosească cu încredere îndemânarea și creativitatea.

Un voluntar a ieșit de curând la pensie și cum deja are nepoți nu a ezitat să își împartă timpul și cu copiii care au nevoie de ajutor.

Citește și
bunici alergand
Zeci de bunici au participat la crosul toameni. Primii care au ajuns la linia de finish au fost 3 bărbaţi

Senior voluntar: „Orice copil, orice ființă are nevoie de mângâiere. Acești copii au nevoie de cineva care să îi învețe. Sunt foarte onorat că am ajuns să aduc copii la această asociație, să putem să colaborăm și cu cadrele de aici și cu copiii”.

Cu o experință de zeci de ani în croitorie, o bunică s-a oferit să le ofere copiilor o lecție interactivă despre țesături.

Reporter: Ce o învățați?

Senior voluntar: Să țese, se descurcă bine, e isteață. Eu sunt croitor de meserie și asta mi-a plăcut să îi învăț și pe ei, știu chiar foarte bine, au făcut șorțulețe au făcut o bonețică pe cap, se descurcă foarte bine.

Zâmbetele de pe chipurile celor mici sunt dovada vie că implicarea bunicilor poate face minuni.

Copil: „Am învățat cum să fiu antrepenor, la ateliere de gastronomie”.

Acest proiect se va derula în centrele din șase județe din Transilvania. În total sunt implicați 350 de copii și 80 de bunici dispuși să ofere câteva ore zilnic din timpul lor.

Laura Fiipoi, director fundație: „Acest proiect vizează două nevoi și anume, îmbătrânirea accelerată a populației noastre, izolarea persoanelor atunci când ies la pensie, dar și numărul mare de abandon școlar din cauza sărăciei”.

Inițiatica face parte dintr-un proiect mai amplu desfășurat de Fundației Regală Margareta a României.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult