Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Exercițiu în premieră. Simulare de accident feroviar în Cluj-Napoca. Planul Roșu de intervenție, activat

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un amplu exercițiu de salvare a avut loc la Cluj-Napoca, fiind o premieră pentru țara noastră. Potrivit scenariului, un tren de marfă cu 15 vagoane încărcate cu combustibil și un tren de călători s-au izbit violent.

Simularea a fost una complexă, tocmai pentru a înțelege unde sunt probleme și ce schimbări trebuie făcute.

Potrivit scenariului, în urma accidentului, cel puțin 50 de persoane au fost rănite. Odată activat Planul Roșu de intervenție, la fața locului au fost mobilizate forțe impresionante - mai bine de două sute de pompieri, medici, polițiști și jandarmi.

Exercițiul a fost unul complex. În timp ce ambulanțele preluau victimele, pompierii interveneau pentru a evita izbucnirea unui incendiu violent.

Florin Oneț - Şef Secţie Regională de Poliție Trasporturi Cluj-Napoca: „Este reprezentat de modul de intervenție, de cercetare la fața locului și de investigare a unui accident feroviar rezultat în urma unei coliziuni a unui tren de călători cu unul de marfă cu multiple victime”.

Citește și
CFR, tren, gara
ANPC a amendat o companie importantă de transport feroviar cu 30.000 de lei. Ce garnituri au fost oprite din circulație

Totul a fost urmărit cu atenție și de salvatori veniți din străinătate.

John Laene - șef Asociația Polițiilor Feroviare: „Trebuie să investigheze din perspectiva poliției cine este responsabil, ce s-a întâmplat din punct de vedere tehnic”.

Colonel Gabriel Drînda - comandant ISU Cluj: „Este o oportunitate pentru noi să ne antrenăm, să ne antrenăm procedurile de intervenție și să corectăm acolo unde observăm că avem dificultăți în a gestiona o situație”.

Dan Curta - medic coordonator SMURD: „Am încercat să ne punem colegii în dificultate. Să organizăm un exercițiu cu o complexitate majoră”.

A fost pentru prima oară când în România a avut loc un astfel de exercițiu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult