Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Europa se pregătește de sărbători. Când vor fi deschise târgurile de Crăciun din Sibiu, Budapesta, Viena sau Praga

Your browser doesn't support HTML5 video.

Anul acesta, atmosfera de sărbători va cuprinde mai devreme marile orașe. Multe târguri de Crăciun se pregătesc deja să-și primească oaspeții.

Cel din Budapesta, considerat unul dintre cele mai frumoase din Europa, se deschide pe 18 noiembrie, iar la noi, cele de la Sibiu și Craiova, chiar cu o săptămână mai devreme.

La Sibiu se lucreaza deja la patinoarul de peste 600 de metri pătrați, iar bradul de Crăciun înalt de 24 de metri a fost deja instalat in Piața Mare.

Elena Țurel, administrator de patinoar: ''Chiar dacă vremea de afară este foarte caldă, cu miros de primăvară, avem utilajele performante care vor ține gheața la o temperatură optimă pentru patinat. În data de 11 vom da startul la distracție pe gheață". Tânără: "Îmi place că se prelungește timpul de a sărbători și ne aduce și mai aproape. Pentru mine, e o idee foarte frumoasă și o susțin. Mai uităm de probleme".

Corina Oltean, purtătorul de cuvânt al târgului de Crăciun din Sibiu: "Cu cât începem mai repede, cu atât ne bucurăm de un flux mai mare de turiști. Dacă în 2019 a ajuns undeva la peste 200.000 de vizitatori pe parcursul întregii ediții, ne așteptăm ca anul acesta să ajungem undeva la 75% din acestă capacitate. Chiar dacă anul acesta nu mai există nici un fel de restricții, ținem cont de faptul că turiștii încă se mai confruntă cu diverse temeri legate de război, de criza economică".

Citește și
targ de craciun craiova
GALERIE FOTO Târgul de Crăciun din Craiova este pe locul 6 în topul celor mai frumoase din Europa

Și la Craiova luminițele târgului de Crăciun, clasat pe locul șase pe lista celor mai frumoase din Europa, se vor aprinde peste nouă zile.

Când se deschide târgul de Crăciun din Budapesta

Cel mai frumos Târg de Craciun pentru al doilea an consecutiv, conform "European Best Destination", este cel din Budapesta și va putea fi vizitat din 18 noiembrie.

Janos Ardelean, ghid turistic în Budapesta: "Spre deosebire de ceilalți ani, acest târg va fi total altfel, datorită faptului că statul s-a hotărât să facă o economisire de bani în ceea ce privește curentul electric. În centru nu vor fi luminate toate magazinele și toate ornamentele obișnuite, cum au fost până acum, în anii precedenți, doar în incinta târgului de Crăciun".

Când vor fi deschise târgurile de Crăciun din Viena, Copenhaga și Praga

De la 19 noiembrie până la Crăciun, și cele mai frumoase piețe din Viena vor fi inundate de aroma produselor de panificatie și a vinurilor fierte. În același weekend, Copenhaga și Strasbourg, dar și orașe din Germania, își vor inaugura târgurile de sărbători.

Urmează, spre finalul lunii, târgurile din Praga, dar și din orașul de poveste din Franța - Colmar - unde sunt deja rezervate 90% din locurile de cazare.

Elana, româncă stabilită în Colmar: "Orașul se pregătește intens pentru târgurile de Crăciun. Iluminațiile festive au fost deja instalate".

Anul acesta, la Colmar, în centrul vechi, va fi instalată o roată carusel gigantică, de 36 de metri, echipată cu cabine cu panouri solare care să asigure autonom energia pe leduri.

Bucureștenii vor avea două târguri de Crăciun. Unde vor fi amplasate

Și în Capitală, în Sectorul 3, deși avem temperaturi de luna septembrie, încă de acum două săptămâni au fost instalate luminițe și ornamente.

Și pe bulevardele mari, reprezentanții Primăriei Generale au anunțat că a început instalrea ornamentelor de acum două zile și vor fi doar cele folosite și în anii trecuîi, întrucât nu se fac noi investiții.

Bucureștenii vor avea două Târguri de Crăciun, unul în Piața Constituției și unul în Parcul din Drumul Taberei. Ambele se vor deschide înainte de 1 decembrie.

Cu luminițe sau fără, Moș Crăciun va ajunge în toată lumea peste 52 de zile, câte au mai rămas până pe 24 decembrie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult