Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Este lege. Folosirea fără drept a emblemei Crucii Roșii poate fi pedepsită și cu 7 ani de închisoare

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea pentru modificarea art. 437 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, în sensul incriminării faptei de folosire ilegală a emblemei Crucii Roşii pe timp de pace.  

Folosirea, fără drept, în timp de pace a emblemei sau a denumirii Crucii Roşii ori a unei embleme sau denumiri asimilate acesteia este pedepsită cu închisoare de la două la 18 luni sau cu amendă.

De asemenea, folosirea, fără drept, în timp de război sau pe durata stării de asediu, în legătură cu operaţiunile militare, a emblemei sau denumirii Crucii Roşii ori a unei embleme sau denumiri asimilate acesteia e pedepsită cu închisoare de la 2 la 7 ani.

„Folosirea, fără drept, în timp de pace a emblemei sau a denumirii Crucii Roşii ori a unei embleme sau denumiri asimilate acesteia, precum şi folosirea oricărui semn sau oricărei denumiri «Crucea Roşie» care constituie o imitaţie a unei asemenea embleme ori denumiri se pedepsepte cu închisoare de la două luni la 18 luni sau amendă”, arată actul normativ, care modifică art. 437 numit „Folosirea emblemei Crucea Roşie”.

Pedeapsa pentru folosirea fără drept pe timp de război a Crucii Roșii este de 2 până la 7 ani

De asemenea, „folosirea, fără drept, în timp de război sau pe durata stării de asediu, în legătură cu operaţiunile militare, a emblemei sau denumirii Crucii Roşii ori a unei embleme sau denumiri asimilate acesteia, precum şi folosirea oricăriu semn sau oricărei denumiri care constituie o imitaţie a unei asemenea embleme ori denumiri se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani”, conform legii promulgate de către şeful statului.

Citește și
Doi membri ai clanului ”Cocalarii”, condamnaţi la închisoare pentru trafic de droguri, prinşi de poliţiştii din Bucureşti
Doi membri ai clanului „Cocalarii”, condamnaţi la închisoare pentru trafic de droguri, prinşi de poliţiştii din Bucureşti

Pe 6 martie, Senatul a adoptat proiectul, în calitate de prim for sesizat, iar pe 22 noiembrie votul Camerei Deputaţilor a fost decizional.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult