Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi români, plecaţi de ani de zile în Austria, au ales să facă nuntă peste hotare în stil tradiţional

Your browser doesn't support HTML5 video.

Doi români, plecaţi de ani de zile printre străini şi stabiliţi în Austria au ales să facă nuntă peste hotare, dar în stil tradiţional!

Îmbrăcaţi în costume populare şi respectând obiceiurile de la noi, mirii au spus da, apoi au petrecut - desigur - cu hore şi sârbe şi un meniu din care n-au lipsit sarmalele şi slăninuţa.

Codruța și Alex s-au cunoscut în Austria, unde plecaseră - ea de 9 ani, și el de 8 - pentru un trai mai bun. El e șofer şi ea vânzătoare. A fost dragoste la prima vedere, iar acum sunt şi părinţii unei fetiţe.

De curând însă, au decis că e timpul şi pentru nuntă, iar mireasa a trasat directive clare.

Codruța – mireasa: " Îs plecată de mulți ani, și-aș vrea să mă întorc înapoi. Și-am zis că, dacă tot rămâne să facem aicea nunta, rămâne s-o facem pe tradițional românesc. Sunt îmbrăcată cu port tradițional ardelenesc, și pe soțul l-am convins să se îmbrace la fel, cu toate că-i oltean".

Iar mirele a purtat mândru hainele populare ardeleneşti.

Alex – mirele: "Nu are nicio importanță, e un port românesc. Atâta timp cât vorbim aceeași limbă, suntem aceiași oameni".

Aşadar, în straie tradiţionale româneşti, cei doi au spus, în sfârşit DA, şi la biserică, şi în faţa ofiţerului de la starea civilă.

Alex – mirele: "S-au bucurat foarte mult, le-a plăcut foarte mult portul nostru."

Petrecerea a fost organizată, desigur, într-un restaurant românesc din Linz.

Adrian Sabău - patronul restaurantului: "Avem chifteluțe, șnițele, cârnăciori, slăninuță, salată de boef, toate cele tradiționale. Și ce nu pot lipsi la nuntă, sărmăluțele".

Şi n-a lipsit nici dansul mirilor, pentru care cuplul a ales tot o piesă de la noi.

Cei doi soți fac parte dintr-o comunitate de români din Austria, care se încăpățânează să nu uite tradiţiile de acasă. În plus, de la mic la mare, se descurcă de minune când vine vorba de sârbe şi hore. Aşa că s-a dansat cu foc la nuntă.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult