Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi pensionari români, prinși cu bijuterii de 650.000 de euro pe Aeroportul din Munchen. Amănuntul care a atras atenția

Doi pensionari români au fost prinși pe aeroportul din München cu bijuterii de lux în valoare de 650.000 de euro. Inițial, vameșii au observat un ceas elegant purtat de bărbat, un Patek Philippe personalizat, evaluat la 150.000 de euro.

Cei doi români în vârstă de 62 și 61 de ani au aterizat în capitala Bavariei venind din Elveția și au încercat să treacă prin zona vamală discret. Cu toate acestea, ceasul bărbatului a atras atenția, iar vameșii au descoperit în bagaje un colier Cartier, confecționat din aur alb și decorat cu 614 diamante, onixuri și smaralde, având o valoare estimată la 488.000 de euro, arată Știri Diaspora.

Reglementările vamale germane permit importul de suveniruri fără taxe doar până la limita de 430 de euro per persoană. Prin urmare, atât ceasul cât și colierul au fost confiscate imediat. Thomas Meister, reprezentantul biroului vamal din München, a confirmat că bunurile rămân sub sechestru până la soluționarea cazului.

Pentru a-și recupera bijuteriile, cei doi pensionari vor trebui să plătească taxe de import de aproximativ 130.000 de euro. În plus, vameșii au deschis un proces penal fiscal împotriva cuplului, iar penalitățile finale vor depinde de veniturile lor, putând ajunge la câteva sute de mii de euro. Dacă unul dintre ei are antecedente penale, riscurile se amplifică, inclusiv posibilitatea unei pedepse cu închisoarea.

Citește și
Kim Kardashian
Kim Kardashian, val de critici după ce a cumpărat un colier care a aparținut prințesei Diana. "Nu vei fi niciodată un simbol"

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult