Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi lei salvați din Ucraina au fost eliberați într-un sanctuar din Africa de Sud, după ce au fost găzduiți la Rădăuți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Simba şi Myr, cei doi lei salvaţi din Ucraina şi găzduiţi o vreme la Rădăuţi, au fost eliberaţi într-un sanctuar din Africa de Sud.

Felinele au păşit pentru prima dată într-un sanctuar de 2.000 de hectare, unde au putut simţi gustul libertăţii.

Unul dintre lei, mai tânăr, a părăsit cuşca de îndată ce s-a deschis uşa.

Celălalt, mai în vârstă, s-a obişnuit cu captivitatea atât de mult încât are nevoie de încurajări.

Simba şi Myr au fost salvaţi din grădinile zoologice din Zaporojie şi Sambir, care au fost bombardate în timpul conflictelor. Săptămâna trecută au fost trimişi cu ajutorul mai multor asociaţii în Africa, în sanctuarul Sinbonga Game din Africa de Sud.

Au stat o perioadă închişi în nişte încăperi din beton, până când s-au obişnuit cu noul mediu, apoi uşile s-au deschis, iar leii au putut ieşi pentru prima dată în natură. Roxana Ciornei, preş. Asoc. Casa lui Patrocle: „Pe lumină, dimineaţa, i-am eliberat. Myr este tânăr, are 4 ani, a ieşit imediat afară. S-a acomodat. Efectiv în prima secundă a ieşit afară."

Citește și
pui de leu
Pui de leu ascuns în anexa locuinței unui bărbat din Rădăuți. Garda de Mediu l-a amendat cu 25.000 de lei

Simba pe de altă parte, s-a speriat şi s-a întors în cuşcă.

În fiecare zi, leul este încurajat să iasă câte puţin din cuşcă.

Roxana Ciornei, preş. Asoc. Casa lui Patrocle: „Încet, încet va face progrese şi el. I se pune mâncare, iar el efectiv scoate capul, ia mâncarea, apoi mâncarea i se pune din ce în ce mai departe ca el să păşească pe pâmânt şi să iasă pe iarbă.”

În acelasi timp, alţi 9 lei din Ucraina au fost duşi într-o rezervaţie din Statele Unite, întinsă pe 500 de hectare. A durat patru luni până când o fundație din Africa de Sud a reușit să facă rost de documente și de bani pentru ca animalele să fie transferate. Felinele au fost norocoase pentru că, în unele cazuri, poate dura şi doi ani. Acțiunea a fost sprijinită de ONG-uri din România, Statele Unite, Africa de Sud și Australia. Costurile pentru transport au fost de aproximativ 70.000 euro.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult