Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Directorul DSP Arad: Hârtii, tone de hârtii, ședințe și comisii. Nu Covidul omoară, ci birocrația!

Nu Covidul omoară românii, ci birocrația, în condițiile în care bolnavii stau în containere și ambulanțe, iar paturile din spitale stau neocupate pentru că este nevoie de ”tone de hârtii și justificări și ședințe și comisii”, susține șeful DSP Arad.

România se află într-o situație critică din cauza sistemului medical care a fost prins din nou nepregătit de valul al patrulea al pandemiei, dar se poate spune că, acum, nu Covidul omoară, ci birocrația, susține Horea Timiș, directorul DSP Arad.

Asta pentru că procedurile sunt atât de stufoase, încât paturile stau neocupate în spitale, în timp ce bolnavii în stare gravă așteaptă în ambulanțe, scrie Special Arad.

Și este nevoie de ”tone de hârtii și justificări și ședințe și comisii” pentru autorizarea acestora, astfel încât, până la urmă, ”nu Covidul omoară, ci birocrația” care ”ne duce cu mortalitatea pe locul I în Europa”, spune șeful DSP Arad.

„Ținem pacienți în containere și prin ambulanțe, dar nu putem să îi ducem în clădirile de spitale vechi, pentru că nu sunt conforme autorizate ISU si DSP si alte instituții… nu facem lucrări de tras o țeavă si curent decât dacă avem firme autorizate să tragă o țeavă avizată cu plan și studiu… și cu multe dosare… apoi trebuie să facem selecție de ofertă…. 30 de zile, achiziție în N acte reglementată… apoi recepție… apoi… hârtii…. tone de hârtii…. și justificări și ședințe și comisii… Nu Covidul omoară, ci birocrația ne duce cu mortalitatea pe locul I în Europa”, a scris Horea Timiș pe pagina sa de Facebook.

Citește și
spital
Nu mai există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienții bolnavi de Covid-19

 

”S-a eliberat un loc la ATI, o familie se bucură, alta plânge”

 

Tot directorul DSP a mai făcut o postare tulburătoare, cu doar câteva ore înainte de cea amintită mai sus, referitoare tot la lipsa locurilor pentru pacienții îmbolnăviți cu coronavirus. Timiș îi îndeamnă pe această cale pe cei care se știu că au boli cronice să rămână cât mai mult timp în casă, pentru a evita îmbolnăvirea.

„«S-a eliberat un loc la ATI» … o familie se bucură, alta plânge… și tot așa… auzi la UPU, auzi în stație, auzi la tv, auzi pe stradă… sau pe cineva care întreabă… la fiecare oră… minut… un telefon… din județ… din alte județe … din țară. Pentru o tânără din ceva oraș au căutat aseară prin toate județele… are 24 de ani… au sunat si la noi și la alții… și alții sună…. și părinții sună… toate spitalele au zeci de pacienți în așteptare… Singura soluție: vaccinați-vă, iar daca aveți comorbidități, stați acasă până trece valul acesta crunt…nu vor fi curând locuri la ATI….

Vor trece ani până se vor șterge din memoria noastră aceste telefoane și întrebări. Alții ne vor acuza, alții ne vor lăuda. Colegii din UPU, ambulanțe, DSP și toate secțiile și spitalele Covid văd niște situații ce nu vor rămâne fără o amprentă. Trebuie creat rapid un suport pshihologic și trebuie urgent legiferat acest aspect, asta dacă ne pasă. Dacă nu se intervine în sustinerea cadrelor medicale acum, mai târziu nu o să le mai avem nici pe acestea”, a mai scris Horea Timiș.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult