Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Detaliul enervant observat de spectatorii iMapp. A fost uitată lumina aprinsă la două ferestre din Palatul Parlamentului

Your browser doesn't support HTML5 video.

Casa Poporului a fost gazda celui mai mare spectacol de 3D video-mapping din lume, o tehnică prin care obiectele sunt animate cu ajutorul luminilor.  

Peste 50.000 de oameni au privit proiecțiile, iar la final a fost desemnată și cea mai bună creație dintre cele cinci înscrise în concurs.

Lungă de 270 de metri și înaltă de 84, Casa Poporului a oferit o suprafață generoasă pentru proiecțiile de video-mapping care dau viață zidurilor. O scenă potrivită pentru cel mai mare eveniment de profil din lume.

Cinci echipe din Franța, Germaina, Grecia, Japonia și Ungaria și au expus creațiile pe Palatul Parlamentului, suprafața totală luminată fiind de aproximativ 23.000 de metri pătrați.

Câștigătorul a fost anunțat de compozitorul francez Jean Michel Jarre - unul dintre veteranii muzicii electronice.

Citește și
imapp
Începe cea de-a șaptea ediție „iMapp Bucharest”. În ce condiții se face intrarea

Este vorba despre o artistă din Ucraina, dar care a reprezentat Japonia în competiție.

Ucraineanca a câștigat și admirația publicului, nu doar a juriului, cu lucrarea numită „Clar - obscur”.

R: Cum ți s-a părut cel care a câștigat?

Spectator: „Mi s-a părut că merită. A fost o lucrare foarte bine făcută. Sunt artist 3D și tocmai d-asta am apreciat mai bine”.

Spectator: „Interesant, drăguț”.

R: Ai mai fost și la alte ediții?

Spectator: „Da, la toate. Mie cel puțin mi-a plăcut proiecția făcută de fata din Ucraina”.

Spectator: „Îmi place foarte mult acest festival. Sunt organizator de astfel de evenimente în Ucraina. Astăzi am văzut cum Julia Shamsheieva a surprins”.

Două ferestre din clădire au făcut notă discordantă pe fundalul întunecat. Lumina a fost aprinsă pe tot parcursul reprezentației, dar asta nu a stricat bucuria celor peste 50.000 de oameni prezenți la eveniment. Mai mulți ca ediția trecută, când au fost 30.000.

Miruna Dumitru, project manager CREART: „S-a desfășurat a 8-a ediție a celui mai mare eveniment de video -mapping din întreaga lume. Noutatea a fost Pixel, noul MC, un avatar generat de IA care a vorbit publicului de pe Palat”.

Atmosfera fost întreținută de DJ la finalul evenimentului care a ținut 12 ore.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult