Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Descoperirea incredibilă făcută de un muncitor în timpul unor lucrări pentru o parcare. Datează din primele secole | FOTO

O statuie romană care datează de acum aproape 2.000 de ani a fost descoperită de o echipă de muncitori care construiesc o parcare în Marea Britanie.

Unul dintre muncitori, Greg Crawley, a descoperit anul trecut statuia din marmură, care reprezintă o doamnă care trăia pe domeniul Burghley House din Peterborough, Anglia, ce datează din secolul 16, potrivit CNN.

Două săptămâni mai târziu, un bust a fost, de asemenea, găsit în apropiere de locul în care a fost făcută prima descoperire. Piesele au fost curățate, examinate și reasamblate de un conservator care spune că sculptura datează din secolele 1 sau 2.

„Se crede că în timpul uneia dintre cele două excursii ale celui de-al nouălea conte în Italia, în anii 1760, când a cumpărat multe antichități, a adus sculptura înapoi la Burghley”, se arată într-un comunicat.

Citește și
CTP, Cristian Tudor Popescu
„Simona – bucuria și măgăria”. Reacția lui Cristian Tudor Popescu după primul meci al Simonei Halep, la Miami Open

Brownlow Cecil, al nouălea conte de Exeter, a moștenit titlul în 1754 și a fost un călător avid și un colecționar de artă. Cu toate acestea, administratorii nu sunt siguri cum au ajuns capul și bustul îngropate în parcare, numind acest lucru un „mister complet”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult