Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Delfinariul din Constanța se extinde. Noile facilități de care vor beneficia vizitatorii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Delfinariul din Constanța se extinde și va oferi vizitatorilor noi spații de relaxare, astfel încât delfinii să poată fi observați chiar și în afara spectacolelor.  

Lucrările de extindere au fost reluate după ce autoritățile locale au pierdut o finanțare europeană de cinci milioane de euro. Acum, cu un buget de 17 milioane de lei, se promit bazine mai mari pentru cei șase delfini, care vor fi gata în aproximativ un an. Noua clădire va avea aproape 700 de metri pătrați, de patru ori mai mult decât bazinul actual.

Bazinul actual, construit în 1972, devine neîncăpător pentru cei șase delfini care își desfășoară activitatea în același loc.

Angelica Curlisca, director Delfinariul din Constanța: „Spațiul nostru este minim. Cu noile bazine, vor avea mult mai mult spațiu.”

Lucrările au fost întâmpinate cu diverse piedici, iar Consiliul Județean Constanța a pierdut anterior o finanțare de la Ministerul Turismului. Acum, cu mai puțini bani, se încearcă continuarea proiectului anunțat în 2018.

Citește și
O profesoară de religie din Constanța ar fi țepuit părinții cu banii de excursie. Paguba e substanțială
O profesoară de religie din Constanța ar fi dispărut cu banii de excursie ai elevilor săi. Suma este uriașă

Petre Enciu, vicepreședinte Consiliul Județean Constanța: „Am avut încercări eșuate de a găsi un constructor, dar acum avem un contract de 17 milioane de lei. Investiția este din fonduri proprii.”

Ionuț Nache, director Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța: „Ne bucurăm că s-a deblocat situația și s-a dat startul extinderii.”

De asemenea, Consiliul Județean planifică un acvariu modern, dar nu are încă sursă de finanțare. Între timp, actualul acvariu este închis pentru renovare de mai bine de doi ani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult